9. mai 2011

Nostalgiske glassfunn i hus
Et gammelt spisebord jeg kjøpte på en låvesalg i Åsgårdstrand har fått overflatebehandling! Bokstavelig talt. Bordet var så mørk og tung. Måtte ha det lyst. Brukte gulvmaling. Slitesterkt. Det ble en faktisk en fin kontrast til bena. Angrer ikke. Jeg pusset det grundig ned for å fjerne gammel beis. Så grunnet jeg. Beisen kan sitte i og trekke gjennom malingen. Derfor en omgang grunning. Kan ofte være lurt å ta den ekstra tiden...

 Er så svak for glassgjenstander. Tunge. Kystalltunge. Ensfarget. Disse er allerede blir klare favoritter. Er de ikke nydelige? Jeg liker vakre ting. Gamle ting. Sjeldne ting. Ting med historie. Som ikke er masseprodusert. Sånn er det bare. Ble superhappy da jeg kom over disse deilige fargeklattene. Det lille fatet og vasen er fra Magnor. Se boblene i den rosa vasen. Håndverk. Unikt. Et kupp.  I like! Perfekt til litografien "Paris" av Hilde Vemren og stolen fra Montana. 

Nye gjenstander plasseres. Og alt annet omplasseres. Bildene og noen speil sirkulerer på veggene. Justering. Det er liv i stuen. Noen får plass, noen må vente. Trekk kølapp! De får stå inntil veggen så lenge. Jeg får legge en plan. De skal nok få sin plass. Ellers havner de vel på gjenbrukstasjonen. Så kan noen andre henge dem opp.  Det er liv i stuen. Jeg kan ikke leve uten farger! Jeg vil ikke!

Fargerik hilsen,

SIGNE

Fantastiske dreide ben vitner om håndverk og en nøye håndverker. Speilen endrer farge etter humør og anre detaljer i stuen. Speil forsterket lyset og utvider rommet. Det merkes!
Bildet på gulvet er av Leiv Knibestøl. En kunstner fra Kvinesdal. Bildet fikk jeg fra pappa til jul. Observerte den da det hang på en kafe. Kommenterte fargene. Så kjøpte pappa det og sendte meg det i posten. Søtt hva?

7 kommentarer:

 1. Så utrolig bra de passet sammen med bildet!

  SvarSlett
 2. Du er så flink til å sette sammen farger og gjenstander - er veldig imponert over blikket ditt!

  SvarSlett
 3. Jeg likte godt bordet. Konrasten mellom nytt og gammelt...vi har et bord på kjøkkenet som stod hjemme hos farmor og farfar..tenker på å male det. Ble enda mer inspirert nå...

  Hærlige glass! Farge er liv som gir liv, både til sinnet og sjelen...spør du meg :)

  Fin ny uke te dæ Signe...

  SvarSlett
 4. Flott fargekombinasjon!!
  Vårhilsen fra Maratonjenta i solfylte Trøndelag.

  SvarSlett
 5. Herlige fargar hos deg! Skjønnhet for augene:)
  Sonja :-)

  SvarSlett
 6. Bordet var kjempefint! Nydelig med malt bordplate!

  Og, utrolig vakre glassgjenstander!

  Ønsker deg en fin dag!
  Klem fra Bente

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!