18. des. 2010

Julekort og bestefar i tankene....

*****
*****
Så var det kortene. Jeg lager alltid kort i julen. Kort som postlegges med et frimerke. Hva er det med denne frankeringen. Og klipp og lim sekvensen? Jeg liker den, og betaler gjerne portoen. ...Man åpner postkassen og der ligger det en hilsen fra noen på tur eller bare en hilsen. Det er stas med kort i posten! Er det bare meg?
Bestefar skrev jevnlig brev til meg, helt frem til han gikk bort i en alder av 94 år. Jeg skrev tilbake. Elsket brevene hans. Ansgar, som han het, fortalte om hverdagen, om været, om havet, om nabobonden, om livet. Om måken Jacob som kom innom hver dag!! Når jeg lukker øynene kan jeg høre han fortelle historier. Han hadde så innlevelse når han pratet. Han lo og brukte armene. Han hadde en helt unik forteller evne. Han var en unik bestefar. Da skriften hans ble vanskelig å lese, fikk han en god gammeldags skrivemaskin. "Touch" teknikken satt aldri, men han hadde god tid. Brev SKULLE han skrive. Jeg savner han....og brevene...
En hilsen i mailboksen er og blir ikke det samme. I år ble kortene ganske enkle. Grønn kartong, tapet igjen fra soveromsoppussingen, sølvtusj og noen småstjerner....saks og lim. Selvskrevne gjester rundt det kreative bord! Sitter og ser ut på at snøen laver ned. Setter på kaffen, skrur på en gammel juleklassiker. Finner frem penn, konvolutt, frimerker og adresser. Så blir den en tur bort til en nedsnødd postkasse etterhvert.
*****
Det ligger i kortene!
Hilsen, Signe

14 kommentarer:

 1. Så koselig innlegg om kort og beskrivelse av bestefaren din. Verden mister noe med at brevskriving svinner hen. Vi er på en måte siste generasjon som har vokst opp u-digitalt. Skjønt - det er jo mange positive sider og ganske fascinerende å være knyttet opp til verden via et tastetrykk.

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig med deg. Julekort er veldig koselig å både gi, og få.
  Siden jeg ble mor, for 17 år siden, har våre julekort vært bilder av ungene.
  Dine selvlagede kort var kjempefine!

  Nydelige bilder av svibler i ildfastform i forrige innlegg.

  Her i huset dufter det av nybakte julekaker. Jeg har bakt kokosmakroner i dag, og har flere julekaker under planlegging. Spiller julemusikk og koser meg.

  Adventsklem fra Bente

  SvarSlett
 3. Hei!

  Nå merker jeg at jeg vil ha både-og! Både kort i postkassen og e-post. For det blir på ingen måte det samme! Begge deler har sine fordeler, og jeg vil helst nyte dem alle sammen.
  Nå er det litt sent å begynne å tenke på å sette i gang med å lage julekort føler jeg, men jammen skal jeg ikke legge meg det på minnet og kjøre i vei med PÅSKEKORT! Det var jo også en tradisjon i tidligere tider, iallefall i min oppvekst. Veldig koselig det også.
  Tusen takk for at du minnet meg på hvor koselig og spesielt det føles å få et håndskrevet kort i postkassen!

  Ha en deilig helg!

  Klem, Rosa

  SvarSlett
 4. Veldig fine julekort. Klart man må bli glad av å få slikt i posten!
  Det er også fint å ha slike gode minner når man sitter med julearbeid! Jeg gikk en tur i skogen 13.desember og mintes min far på min lille finurlige måte. Ta en titt innom hos meg så ser du hva jeg gjorde.
  Så håper jeg du får en fin juletid, og mange koselige julekort i posten!
  Juleklem fra Bergen ;o)

  SvarSlett
 5. Enkle og superfine julekort!
  Får prøve å lage noko slikt til neste år. Denne jula blir det mest fine klistermerkemotiv.
  God helg til deg:-)

  SvarSlett
 6. Hei

  For noen herlige kort du har laget! Tradisjonsrike med juletrær, samtidig med en moderne snert...flinking:) Og så flott tradisjon din kjære bestefar har gitt videre til deg. Er så enig med deg,det er noe eget å få et håndskrevet kort i postkassen...

  lørdagsklem fra meg

  SvarSlett
 7. Kjempesøte kort! Og det er alltid stas å få noe koselig i posten altså! Nok bedrøvelig oppi der...! :P

  SvarSlett
 8. Så nydelege kort du har laga! ♥

  Ha ein god laurdagskveld!

  SvarSlett
 9. Så herlig du beskriver bestefaren din. Så levende! Jeg kan se han for meg.
  Jeg kjenner litt på savnet etter min egen bestefar. Når jeg lukker øynene kan jeg både lukte og høre han. Gode minner som sitter dypt i meg.

  Takk for at du delte dette i dag.
  Kortene ble vakre! Og hjemmelaget, det er alltid det beste!

  Ha en deilig kveld!
  Klem

  SvarSlett
 10. Hei, vil bare takke for koselig kommentar hos meg, jeg følger deg videre;-)

  SvarSlett
 11. Åå koselige julekort du har laget! Jeg er helt enig med deg, ingenting er så koselig som å få håndskrevne kort/brev i posten:) Og du er heldig som hadde en sånn flott bestefar.. selv mistet jeg begge mine bestefedre før jeg var 9, så jeg husker ikke så mye fra den tiden. Til gjengjeld har jeg fremdeles 2 bestemødre, som jeg er veldig glad i:)
  I år har jeg desverre ikke fått skrevet julekort, men kommer sterkere tilbake neste år!

  SvarSlett
 12. Nydelig skildring av bestefaren din, så godt og fint med slike gode minner :)
  Fine kort og garantert gledeleg for mottakarane!
  Ha ei riktig god førjulstid.

  SvarSlett
 13. Jeg også lager julekort HVERT år, selv om jeg må innrømme at jeg har sendt dem digitalt noen år også - ikke alltid de rekker å bli ksrevet ut, eller bli lagt i konvolutt eller skrevet på adressen - eller fått frimerke på seg - mine kort kan stoppe på hvilket som helst av disse trinnene - det bare blir sånn innimellom....
  MEN i år har jeg ikke engang tatt bilde ennå...
  Det går jo ann å sende romjulskrot også!!!
  MEN jeg må også inrømme at jeg må ha fryktelig dårlige venner, får jeg får ytterst få julekort generelt - ikke engang pr email...
  Du, angående det å feire jul i utlandet eller hjemme - JEG hadde valgt hjemme hos mamma og pappa hvert år, hadde jeg kunne valgt OG med masse familie, husker jeg syns det var stusselig når vi bare var 4 hjemme. MEN jeg får ikke til å bli helt fornøyd med jula i utlandet, selv om jeg gjør ALT for at den skal bli som den skal være - men jeg tror jo at det viktigste er menneskene du har rundt det - ikke alt det andre
  MEN det var teorien min da, følelsene er noe helt annet...;-)

  SvarSlett
 14. gleder meg øve denne fine bloggen din!!!

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!