19. des. 2010

Smushi, Hay og deilige København

Dette treet drysser ikke med det første. Alternativ jul!

Eieren Rud og Claus Als fra danske Hay viste meg dette utrolig kule og inspirerende stedet.
Herlige, kule og kreative karer også!
Til og med en detaljert tak. Tapet er fra Fiore..tror jeg.


Vannbakelsen, med en skikkelig søt og grønn glasur. Verdt alle kaloriene. Men anbefaler også husets Risalamande !!

3 smakfulle "Smushier" på rekke og rad klare for å mette..
Den nederste er en rugbrødblings med 3 ulike kjøttpålegg. Leverpostien er selvskreven.
Kraftig kost...

Det er jul i København også (!), der jeg nylig var på reise. Elsker København. Det bugner av inspirasjon. Innedørs og utendørs. Tenkte jeg kunne dele litt av reisen med dere. The Royal Cafe må oppleves. En finurlig blanding av cafe og butikk, der den ligger innerst i et smug i en bakgård i Strøget i København. Denne perlen av et sted ligger skjult, en bortgjemt turist attraksjon. Det dymamsike interiøret er blandet drops; Bord og stoler er brukt og nytt. Vi finner tapet i taket, utstillingsgjenstander overalt og annet til salgs. Dette skaper stemning. Fasinerende stemning. Det var så mange detaljer..jeg fikk bare med halvparten. Spesialiteten på The Royal Cafe er "Smushi". Små munnfuller av danske tradisjonell smørbrød. En særdeles dansk og trendy canapee! En av eierne, Rud Christiansen var tilstede og guidet oss gjennom brunchopplevelsen. Rud åpnet stedet da han ble pensjonist. Han måtte jo ha noe å gjøre! Hay entusiast, Claus Als, tok meg med til stedet. Hay butikken liger i Strøget. De har en sinnsyk stor og deilig butikk rett ved, der jeg var på omvisning etter brunchen. Det ble en skikkelig dansk design dessert! For et sted, for noen møbler!

Liker du detaljer, Danske tradisjoner, dansk design og superhyggelig stemning må du bare ta turen til dem begge. Eller dra til Tokyo, for de har en cafe der også. Imponerende. PS. Ser du Rud må du bare hilse på. Så kan han fortelle historien bak stedet selv. Anbefaler en "lille" til!

Hyggelig hilsen fra Bjølsen
Signe

9 kommentarer:

 1. Mmmm, både vannbakkelsene og smørbrødene så deilge ut.

  Jeg tar gjerne imot tips, ja. :o)
  Min e-mailadresse er: bente@flikkern.no (Fant ikke noen e-maiadresse på deg i bloggen din. Håper det er ok at jeg skriver den her.)

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 2. Høres ut som en DEILIG tur! Både for munn og øyne. Herlige bilder også. Gleder meg til neste Kjøbentur.

  Ha en flott dag!
  Klemmer

  SvarSlett
 3. Det virkar som om alle er/har vore/skal til Køben! Må vere noko magisk med denne byen. Eh, sjølv kunne eg gjerne tenkt meg ein tur for å shoppe retrostoff på Husflid...
  Ha ei triveleg juletid:)

  SvarSlett
 4. Åh for en fantastisk tur. Både Hay og dette herlige stedet. Litt misunnelig her jeg sitter. Skal jeg til Kjøben, må jeg innom her ja. Takk for inspirasjon og bilder.

  SvarSlett
 5. Hei på deg, jeg er fast leser av bloggen din, har bare ikke vært så flink å legge inn kommentarer. Jeg skal også til København nå i romjulen, gleder meg masse, jeg bare elsker den byen. Jeg har vært på denne cafeèn mange ganger, den er så fin!! Nå skal vi bo 3 netter på Hotel Axel som hører til Guldsmedenhotellene, de er så koselige. Ha en fin jul og takk for flott inspirasjon i hverdagen på bloggen din. Hilsen Wilhelmines blogg.

  SvarSlett
 6. Kjempested! Var innom der sist jeg var i Køben. Litt masete, men veldig, veldig kul design.

  SvarSlett
 7. Heisan..

  Jeg kunne så gjerne hatt en liten leilighet i København, elsker den byen jeg også:) Dansk design er lekkert, stilig, fargerik og ikke minst humoristisk.

  Kjempespennende sted du har vært på.

  Ønsker deg en fin, fredelig og god julehelg!

  Juleklem fra meg

  SvarSlett
 8. Elsker Danmark,dansker , dansk design og brødet deres:):)
  kos deg
  klem klem

  SvarSlett
 9. Takk for tipset, skal nok innom her neste gang jeg drar til København!!

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!