14. sep. 2010

Kaos og interiørkrise i Gjøvik

Så er vi kommet til episode 3 av Sinnasnekker`n! Fikk ikke introdusert rommene her, så dette inlegget er litt detaljert!
Nok et par som sliter på hjemmeprosjektet, i forholdet og interiørfronten.
Her også: Bare kaos. Ingen stil. Ingen rød tråd. HJELP, skrek det inni mitt hode!!!
Vi bestemte oss for å forvandle flere rom. Rent stilmessig konsentrerte jeg meg om 2. etasjen; 3 soverom og en gang. Det var nok det.
Det var rett på City Self Storage for å hente esker. Mange esker!!
Barnerommet var helt krise. Den fikk etter mye rydding, oppussing og maling, et friskt fargeinnslag som løftet og gav en gladfølelse i rommet. Jeg lot meg inspirere av noe så enkelt som et gulvteppe funnet hos Møbelringen Ruen!! Tall og farger var det som gav meg en gnist. Jeg vil ha tallene på veggen og sengen. Hm. Klippe lime? Tungvint..Finne en tapet? Fant ikke korrekte farger…Sjablonger? Ikke tid..Så kom jeg på Happylines! Jeg sendte over bildet av teppet og fikk designet folie i fargerike tall i ulike størrelser.. Brukt på seng, vegg og kommode. Ble det ikke stilig? Så lett å montere og svært så dekorativt. Køyesengen var i furu og så vireklig ut til å ha levd sine dager. Små barnehender er ikke alltid like rene og klissfrie! Trang budsjett gjorde at redesign ble løsningen. Etter omganger med salmiakkluten og deretter noen omganger med hvitmaling, ble den så god som ny! Voila! Folie funker som bare det! Alle tekstiler er fra Hemtex. Sengetøyet tar opp temaet i rommet, med både tall og bokstaaver. Puff, barneseng, garderobeskap og kommode er fra Møbelringen Ruen.


Tenåringen trengte et rom som var en tenåring verdig!
Rommet ble tømt for ALT!! En større, ny seng var helt selvskreven. Vi fikk også strammet opp rommet med farger i sort, hvitt og rødt. Maskulint i all enkelthet. Kontorstolen i knall rød og den kul gyngestolen i hvit er elementer som ble dratt inn for å skape det lille ekstra. Og det gjorde seg. En kommode og skrivepult i mørktre gav romet en voksen preg. Samtidig ble det et ryddig sted å gjøre lekser og gjøre oppbevaring lettere. Alle møblene er fra Møbelringen Ruen. Kontorrekvisita som notatbøker, penner, penal etc er fra Stapels. De gir muligheten til å ha orden på det meste! En Bonsaitre gav rommet et levende innslag. Håper den har klart seg? En spesiell gave jeg satte inn var en internett radio fra Pinell. Den er i sort pianolakk og gir så godt som ubegrenset med radiokanaler, i akkurat den sjangeren man vil.
Soverommet til paret ble også fullstendig tømt. Den var overfylt med rot, klær med mer. Tro meg! Jeg var helt i sjokk! Det var ikke annet å gjøre enn å tømme og rydde. Sengen stod ned i stuen (!) og tok nokså mye plass der naturligvis. Soverommet var smalt, men plass til senga var det. Det ble en grei løsning. Kjøkkenskap ble plassert over sengen under taket. Det gav mye oppbevaring de ellers ikke vill ha fått. Hyllen rett over sengen fungerer soom nattbord, da det ikke var plass til dette på sidene. Rommet fikk en gjennomgående tema i grønntoner og hvitt. Det ble delikat. Stæsj som bilder, planter, blomsterkranser og treornamentet i vinduet er fra Plantasjen. Det har virkelig litt av hvert!
Gangen ble rensket for alt. En kommode ble satt inn til det nødvendigste og et speil ble plassert over for å gi litt gjennskinn av lyset. Ikke mye som skal til for å få litt mer romfølelse. I stedet for mye kludder og rot på kommoden skrapet jeg det ned til en løper og en potteplante. Mye hyggeligere å se på og passere.
Resultatet ble bra og familien superfornøyd. Vi fikk blomster som takk! Rørende. Helt fantastisk å kunne bidra til å hjelpe andre trives i hjemmet. Gi dem en ny start. Nye muligheter. Nei, dette ER moro!!
Ønsker dere alle en finfin uke!!
Hilsen Signe

7 kommentarer:

 1. Nå fikk jeg faktisk med meg programmet LIVE til og med. Stoppet opp i stuemaling, vasket hender i white spirit og benket meg. Å jøje meg for et kaos. Kjente jeg fikk litt pusteproblemer nesten bare av tvbildene. Så godt at de fikk hjelp- og jeg forstår at de ble takknemlige! Jeg har ei som hjelper meg å vaske disse 300 m2 våre - og jeg forguder hjelpen hennes. Vi gjør det sammen. Mye enklere å være to om det. Sendte med henne en diger georginebukett i dag.

  Likte tallene og bokstavene ;). Er jo pedagog!

  Og du - nå kommer jeg til Oslo for å hente bollen altså. Til uka. Sender deg en mail om det, Signe.

  SvarSlett
 2. lite utenfor tema, men hvilken farge har du på håret, hvis du vet? Den er i hvertfall utrolig fin!

  SvarSlett
 3. Farge; Palisander! Beauty Garden, Oslo tlf. 22 85 34 00

  SvarSlett
 4. Så utrolig flink du er! Jeg skulle gjerne hatt jobben din, altså.

  SvarSlett
 5. Hei :-)

  Jeg så også programmet :-)
  Gratulerer - dere gjorde en kjempejobb :-)

  For en spennende jobb !!
  Drømmejobb :-)

  SvarSlett
 6. Hei Signe :)
  Du kan tro vi har ventet i spenning på at programmet vårt skulle vises på tv. På hvordan det ville bli klippet og satt sammen. Og vi storkoste oss når vi fikk sett det, på storskjerm på hotell i Bergen ;)
  Tusen takk enda en gang for den flotte jobben dere gjorde hjemme hos oss. Det grønne temaet ditt har fått Marte til å like rosa og etter at Bent Ove fikk fullført vinduskarmer og foringer på stua, kom det opp nye gardiner der også. Ble ett helt annet rom i fargene grønt, hvitt og rosa.
  Og husker dere det flotte stakittgjerdet vi samarbeidet om ? Det ble fullført etter at dere reiste med en flott søppelbod og grind. Og nå i sommer ble det malt hvitt. Ellers samarbeider vi mye bedre enn før og kjærligheten blomster. Det bærer både ungen og vi preg av. Ønsker dere en flott høst.
  Mange klemmer fra gjengen på Gjøvik

  SvarSlett
 7. Flott utført jobb igjen, gratulerer:)

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!