2. aug. 2010

Sommerdetaljer på småbruket Villa Bakkan

Jeg styrer og ordner innen og utendørs. Opptatt av detaljer som jeg er, pusler jeg stadig og ommøblerer der jeg mener det trengs. Denne broderte puten fant jeg på brukthandleren Odd Arne på Leka. Det bare skrek etter å bli kjøpt..av meg! Og den passet (selvsagt) perfekt inn. Fargene gult, orasnj og lilla spriter opp det ellers hvitmalte rommet. Rommet er et rom som gjør meg glad! Farger må man ikke være redd for å bruke. Tro meg.En malt grankvist henger helt enkelt på to spikre og fungerer finfint som avlastning til Marc Jacobs utstyret. Litt jåleri må man jo ha på landet! Ankeret som viser temperaturen hang i stuen tidligere. Nå har den forflyttet seg hit.

Rommet har hvitmalte gulv, vegger og tak. Veggene var rosa og gulvet mørkebrunt. Et relativt markant makeover kan man si. Blomsterplansjene på veggen er bare helt fantastiske og minner om årene ved barneskolen. År jeg bodde her på Leka. Et gardinfag henger i vinduet og den andre ligger over sengen som et overkast. Jeg skal sy den om og vattere den med en ekstra dyne jeg har liggende. Så enkelt lager man det perfekte sengeteppet. Greit å bruke stoff til overs! Gjenbruk, JA!

De rynde glatte steinene er funnet på fjæra på Kvaløya på Leka.
De er overalt...Kom! Så skal jeg viser dere hvor :-)
Det som er i huset vil jeg skal ha en historie og være gjennomtenkt.
Jeg kjøper minst mulig nytt, men no blir det selvsagt. Det må det jo bli!
Den slitte krakken fant jeg i fjøset.
Kanskje de brukte den når de melket kuene som engang var her?
Et lilla glasskål huser flere sten, sten man rett og slett blir glad i. Når jeg ser dem hører jeg og ser havet der de ble plukket en solrik sommerkveld.

En gammel konvolutteske pyntet med fargerike høstblader pynter opp og inneholder diverse papirer jeg må holde styr på! Den gule lampeskjermen trenger ikke lampe. Den står fint for seg selv og lyser opp med orginale knallgule bånd.

Kvister plukket med fra fjæra og skogen henger og står bare her og der rundtom i huset. Og de får gjerne en funksjon i tillegg til å være dekorative! Disse holder en tøysekk som jeg oppbevarer bikinien og solkremene i. Når solen kommer er det bare å røske den med seg. Ellers pynter den opp med sin fantastiske gulfarge. Tøysekken er fra danske Aspegren.
Speilet i brun plast trodde jeg ikke ville passe inn noe sted, men der tok jeg feil. Den passer fint til det brune bordet som er snekret på gården.
Speilet gir også en virkelig fin refleksjon i rommet.
Norgesglass finnes også i de fleste rom og oppbevarer det meste. De er udødlige og helt supre. Ananaskrukken fikk jeg nylig av en venninne. Takk Rita! Den er stemplet IMPORT på undersiden. Den er fra hennes bestemor.
Så det er det jeg vet om den! I tillegg til at den er kul selvsagt.
Blomsterkrukkene fant jeg på låven. Den ene har litt skår, men fungerer som bare det.

Ellers styrer jeg i hagen. Jeg har drenert, sådd gressfrø, laget blomsterbedd, gravet frem en diger stein i hagen (som viste seg å være berg), sagd ned trær, høytrykkspylt bort eldgammel mose fra trapp og mur osv.... Jeg skal så blomster rundt en gang. Planene er det nok av! Nabobonden spurte forleden om jeg har hatt ferie. For hver gang han passerte stod jeg med baken i været og jobba! Men jeg måtte bare svare at jeg koser meg.
Inne har jeg malt ytterdøren og tapetsert den på innsiden, lagt gulv i gangen, malt knaggrekker og garderobeskap, møblert og ommøblert!
Sånn! Det var en liten oppdatering på det jeg driver dagene med her i Villa Bakkan.
Fortsatt god sommer!

14 kommentarer:

 1. Så kreativt og så flott! Rene idyllen! Kjempestilig sånn som du har brukt kvistene:)

  SvarSlett
 2. Så flotte farger - gult og rosa er bare fantastisk. Den puten var så kjempesøt, og jeg måtte mimre litt over at jeg selv faktisk har sydd en nesten helt maken.

  SvarSlett
 3. Hei :)
  For en herlig og inspirerende reise gjennom rommet ditt :) Gult er jo en skjønn farge .Den broderte puten var jo bare prikken over i`en ;)

  Kos deg videre :)

  SvarSlett
 4. Så utrolig fint og nøye gjenomtenkte detaljer! skulle fått komt hjem til meg du og ordnet og plassert ting! Sliter litt med det! ;)

  SvarSlett
 5. Virkelig lekkert! Du har satt sammen noen spennende detaljer og fått et gjennomført og knall bra resultat:)

  klem

  SvarSlett
 6. Fantastisk! Så fint med spreke fargeinnslag også.

  SvarSlett
 7. så fint det var, herlig med gult!

  Ønsker deg en fin dag!

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 8. Det var et deilig og livlig rom! Her kan jeg tenke meg det er koselig å våkne opp :)
  Liker bloggen din!

  SvarSlett
 9. Skjønner godt at du koser deg med dette,,,,og på dette stedet.
  Elsker gjenbruk jeg også,,,,,føler meg så glad når jeg får til å bruke noe gammelt til noe nytt.
  kos deg vidrer med ditt pussel.
  Anne

  SvarSlett
 10. Stilig pute og fin helhet i rommet med det gule. Gult er som alltid kult ;)

  SvarSlett
 11. For eit herleg soverom! Skikkeleg sommarleg!

  Nyt seinsommaren! :)

  SvarSlett
 12. Åhh, jeg vil også ha ett sommerhus som jeg kan dekorere. Du inspirerer virkelig.

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!