16. mai 2011

På utstilling i Rosendal og Husnes


1


2

3

For dere som ikke stryker bunadskjorten eller baker; her er et lite innlegg til inspirasjon. Jeg har vært på tur igjen. Nylig i Rosendal, der jeg holdt kurs i vareplassering og utstillingsvinduet. Og foredrag om redesign. I dette innlegget retter jeg fokus mot utstillingen til butikkene. Det ER viktig. Enten om det er vinduene som vender mot fasaden utenfor kjøpesenteret, fasaden i kjøpesenteret, i gågaten, i et monter i fellesarealene eller i et lite område i inngangen. Sånn er det. Noen har lokalene i et senter andre i en gågate. Det er forskjeller ute og går. 
Utstillingsvinduet. Ikke noe å undervurdere! Butikkens ansikt utad. Tydliggjøring av butikkens profil. En unik kanal for å vise nyheter, kampanjer, sensongvarer eller aktiviteter! Din inspirasjon i åpningstiden og utenom. Nettopp dette brenner jeg for. Nylig var jeg altså i Rosendal. Innleid av Rosendal turisthotell. En opplevelse av et hotell. Anbefales! Rett ved kaia. Inspirerende med gjenbruk, tradisjon, historie, god mat og gjestfrihet. Her fikk jeg muligheten til å inspirere 60 oppmøtte da jeg holdt kurs i utstillingsvinduet og varplassering, nå nylig. . I etterkant av kurset og de påfølgende dagene fikk flere butikker muligheten til å leie meg inn i deres egen butikk! Sport 1 i Husnes fikk denne forvandlingen. Enkelt, presist og et vindu de selv klarer å endre på i en hektisk hverdag. Butikkens profil kommer tydlig frem. Det er rent og produktene er i fokus. Frosken er selvskreven detalj..bare må...
1) Ubestemt og tilfeldig vareplassering i vinduene. Lite tydelig profil. 
Ulike mannekenger; en i sølv og en i hudfarget. I samme vindu! Noe man ikke tenker på?! Jeg tenker på det. Mye å ta tak i. Lett å stramme opp! Men det må litt bevisstgjøring til. 

2) Endringer på gang. Gulv og vegg på plass! Mannekengene sorteres etter modell og farge. 

2,5) Sliten men i godt humør! 

3) Sånn blir det når man sorterer og legger en plan. Enkelt, tydlig. Klær i fokus og mersalgsprodukter synlig.

3) Detaljer må til! En liten frosk er fanget i håven. Vinduer kan gjerne ha litt humor og farge. Mitt varemerke...

Et annet eksempel er Jernia på Husnes. Her tok vi for oss et vindu om overhodet ikke hadde noen utstilling. Her hadde de mye i vente....

Før

Etter..En akrylduk fungerer fint som bakvegg. En liten utfordring å henge opp, men med litt praktisk tankegang er det løst! Et grill og fritidsmiljø inspirere voksne og barn. 
Detaljene teller ofte. Det er gjerne barna som er lavere i høyden enn oss voksne som ser på bakken. Alt det jeg må ta henyn til ;-)7 kommentarer:

 1. Wow! Imponerende! Utrolig kjekt å se og lese tankene bak.

  SvarSlett
 2. Hæhæ, romantikk i vinduet! :P

  Den stolen ja, den er superlett, så det er nok den samme! Jeg aner dessverre ikke historien dens, skulle gjerne fått greie på den.
  Skal ikke gjøre noe med selve stolen nei, digger den! Men trekket skal nok byttes, noe sprækt med litt tøffe farger! Har et fra ikea som kunne vært tror jeg. Hvordan ser ditt stoff ut da si meg? Eller, vis meg? :P

  SvarSlett
 3. Heldige Rosendal som fikk et innlegg om redesign fra deg frk dronning av redesign ;)

  Jeg må si at dette var interesant...hvor ubevisst man trekkes mot en vare pga dandering eller dekorasjon i butikkvinduet. OG ja, jeg går på dette. Når noe ser vakkert ut, eller ser attraktivt ut, så får man jo ubevisst lyst til å bli en del av det...

  Hærlig med humor da! Det var kanskje frosken du skulle ha kyssa isteden for dummien eller ;)

  Jeg har ikke begynt å tenke på stryking enda...jobber best under press..hi-hi..

  Ha en superfin dag i mårra da Signe!! Klæm Siw

  SvarSlett
 4. Så utrolig kjekt innleggg. Interessant å lese hvordan du jobber, og hvordan ting enkelt kan forandres. Er ikke alltid så mye som skal til, men det kan gjøre enorme forskjeller. Og frosekn var en artig detalj som iallefall jeg likte! ;)

  SvarSlett
 5. Så spennende å se forskjellene! Det har virkelig utrolig mye å si. Har mye å glede meg til på utstillingsfronten når jeg kommer hjem ser jeg! ;)

  Turisthotellet er fantastisk. Jeg fikk en privat omvisning sist jeg var der :) Tror jeg må lage en "reportasje" der fra når jeg flytter hjem! Hvis ikke du har en på trappen allerede da...

  Ha en fantastisk dag i morgen!

  SvarSlett
 6. Åh, så gøy!!! Og så bra det ble!!:D
  Kunne tenkt meg å jobbe med noe lignende. Kanskje det blir en mulighet for det, nå når jeg vurderer omskolering...?

  Takk for kos kommentar hos meg:) Har ikke bestilt meg billett til Glansdagen selv om jeg gjerne kunne tenke meg å gå! Men det krasjer litt med Nord-over-tur. Eller dvs, kanskje jeg hadde greid å skvist det inn før.. Men nå er jeg jo litt sein.
  Hadde iallefall vært utrolig koselig og truffet deg og mange andre trivelige bloggere!! Kanskje sjansen byr seg - om ikke nå - så senere?

  Klem:)

  SvarSlett
 7. Snakk om forandring! Ei innbydande utstilling gjer nok mykje til at eg får lyst til å sjå meir av butikken. Får sjå om det virkar neste gong eg er på Husnes... til sommaren kanskje...
  God 17. mai!

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!