8. apr. 2011

Sanselig og stemningsfullt, hos Signe
Morgenstund. Det er deilig. Jeg er helt sikker på at den har gull i munn. Hvor mange ganger våkner man ikke av en himmel som tyder på at det blir en dag med sol og blå himmel....men før du vet ordet av det så skyer det over. DERFOR (en av mange grunner egentlig) er det deilig å komme seg opp av dyna, ta på noen raggsokker, tenne lys (alltid) og koke kaffe. Jeg mener det. Levende lys er et must. Jeg må ha duft i huset. God duft. Ekte duft. Og her er det mye å velge i...og mye lureri. Det er forskjell på kvaliteten. Tenk kvalitet dere. Ikke kvantitet. Det som er verdt å tenke på er følgende: 

1) Ren bomullsveke, jo tynnere jo mindre soter det
2) Ikke tilsatt bly
3) Tilsatt rene essensielle oljer
4) Ren sterain
5) Soyabasert (kan vaskes av, brenner renere, brenner lengre)
6) Unngå parafin. Det sier seg selv? Det er billig råvare og gir billige lys, men soter!
7) Håndlagde lys er gjerne laget med omtanke for oss og miljøet.
Har personlig sansen for lys og dufter fra Durance. Oppdaget dem flere år tilbake. Familiebedriften Terrigeno fra Fredrikstad så dagens lys i 1991, de fører Durance her i Norge. Mor og datter startet en drøm. En drøm som ble virkelighet. Sånne historier liker jeg! Franske Durance har en sunn filosofi. De er miljøbevisste og bruker naturlige ingredienser. Og de er så skjønne mennesker! Produktene er ekte, rene, pene. Da snakker jeg selvsagt om totalopplevelsen. I all enkelhet emballert i rullepapp og bast. Det dufter deilig! Jeg har flere av lysene hos meg.  Ulike dufter i ulike rom. Man kjenner tydelig forskjellen. Bomull på soverom, bambus på kjøkkenet og orchidèe på stua. Og det stimulerer sansene og setter en spesiell stemning i rommet. Durance har en liten og sjarmerende butikk, 10 år gammel, på Steen & Strøm i Oslo. Butikken legges ned 1 mai. Et annet firma har fått plassen deres. DESVERRE, må jeg bare legge til. Opplev det gjerne før den tid. Jeg anbefaler!
Vannmuggen er fra danske Aspegren, og er en klar favoritt. Nydelig med eller uten noe i! Akrylduken er også derfra. Kjøpt på "Detaljer!. En liten sjarmerende butikk på Sagene, ikke langt fra meg. 

Duft preger oss mer enn vi tror. Prøv deg frem. Kommer snart et nytt innlegg om andre duftvarianter for hjemmet!

Ha en deilig duftende helg!

Signe

8 kommentarer:

 1. Enig! Lys er et must ;)
  Men jeg er personlig ikke så glad i luktelys...
  Vi er visst forskjellige på det meste vi mennesker! Men Durance har vært her i huset også altså ;)
  Fine bilder forresten...
  God helg til deg.
  Klem

  SvarSlett
 2. Jeg skal prøve et slikt Durance lys. Er glad i gulvvsaken, og klesvasken. men ikke viste jeg at hovedkontoret deres ligger i her i Moss, og at Durance er norsk!!!!! Elers så lurer jeg på om Missoni hekling/ strikking er striper og sik-sak-mønster? Har nemlig kjøpt meg to billige papp-egg, så jeg tenkte å sette i gang med strikking og hekling i tusen og en farge:DDDDD Klemz Grethe

  SvarSlett
 3. Deilig start på dagen! Jeg har også hatt noen av disse duftlysene - herlig!

  Fine bilder med god stemning hos deg:)

  SvarSlett
 4. Så fine bilder av nydelig interiør!
  Takk for tips når det gjelder lys. Greit å vite hva man skal se etter når man kjøper lys.

  Ønsker deg en fin helg!
  Klem fra Bente

  SvarSlett
 5. Mmmm, deilige bilder her hos deg, Signe. Kom i en sånn god fredagsstemning nå:)
  Og takk for nyttig info om duftlys! Har faktisk ikke tenkt så nøye på det før...!
  Klem

  SvarSlett
 6. Men kjære deg Signe, du får det til å høres ut som om Durrance er norsk!!! Terrigeno firmaet er norsk, men de produserer da ingen ting selv. De importerer flere forskjellige merker fra utlandet, og Durrance er fransk.

  SvarSlett
 7. Nå fikk jeg lyst å løpe til butikken og kjøpe duftlys - av den herligste kvalitet;o)) Er helt enig med deg; et parafinlys stinker og blir nesten kvalmende om det er sterkt nok. Merker stor kvalitetsforskjell her!
  Ønsker deg en nydelig helg og ja; jeg skulle så gjerne ha stått opp tidligere enn tideligst hvis jeg bare fikk oppleve noen morgener uten regn og storm;o))) Nå håper vi på lettere vær i helgen her vest!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!