12. apr. 2011

Retrodetaljer på plass på småbruket mitt, i Maison!

Jeg er priviligert og glad! Sommerhuset mitt er i den ferskeste utgaven av Maison. Da jeg fant det i postkassen var jeg rask med å komme meg inn i leiligheten. Slengte fra meg yttertøy og stæsj på kjøkkenbenken, mens jeg rev av plasten interiørmagasinet var pakket inn i.  Ivrig kan jeg legge til. Det skjønner dere nok. Gleden var stor da jeg bladde frem til side 84 og fant reportasjen om det gule huset, Villa Bakkan, som ligger på øya Leka. Nostalgi, bestemor- og bestefarfølelsen, gjenbruk, historien om hvordan huset ble mitt og en god porsjon sjarm, er brettet ut på hele 9 sider. Det meste er bevart fra da jeg overtok stedet høsten 2009. Korsstingsputer, Sølvsuper radioen, teakmøbler, små kaffekopper i porselen, Catrineholm kaffekjelen, heklede grytekluter og linoleumsgulv setter stemningen og skaper stilen i huset. I 2 etasje er det 4 soverom. Her har jeg pusset opp. Blandet nytt og gammelt. Tunge gamle krystallskåler fra Magnor og Hadeland er nyere funn..av eldre dato. Flere av elementene er funnet i fjøset! For de som ikke vet: Leka er en herlig øy som ligger på grensen av Nord Trøndelag og Nordland. Jeg bodde her i mine barndomsår. Min mor er født og oppvokst her. For de som ikke har vært der, anbefaler jeg det som et reisemål. Det er eksotisk, vilt, vakkert og imponerende. Verdt turen. Og skulle du finne veien frem, se etter det gule huset på "Haug" oppi bakkan. Høyst sannsynlig er det kaffe på kanna! 

Trengs overnatting, kan man leie denne solgule herligheten av et hus. En annerledes og ulik opplevelse. Lover! Leietagere velges med omhu.

Løp, kjøp, les og smil!

Nostalgisk hilsen, 

Signe

14 kommentarer:

 1. Skal løpe å kjøåe etter på!!! Før i tiden leste jeg Maison, den gang det ikke var så mange interiørblader å velge mellom. I dag må jeg innrømme at jeg har en tendens til å glemme at det eksisterer, akkurat som Bo nytt!!!!! Men nå er jeg i grunnen klar for å bytte ut disse bladene, som jeg har kjøpt det siste året. De er jo så innmari like gang fra gang. Ikke noe nytt under solen. I vinter syntes jeg bladene har vært så kjedelige at jeg har endt opp med å kjøpe hytteblader!!!! Og jeg da, som bor midt i byen, i et relativt nytt hus med papirtapeter og gulvbelegg!!! He-he, ikke mye tømmer og tre her:DDDD Håper du får en flott dag , selv om det plasker ned!!!!Klemz Grethe

  SvarSlett
 2. Looks gorgeous! How exciting to see your place in a magazine - maybe one day! Congratulations, Stephie x

  SvarSlett
 3. Så moro! Ser ut som en fin reportasje med mye inspirasjon!! Jeg skal kjøpe:) Ha en fortsatt fin dag!! Klem.

  SvarSlett
 4. Så spennende!! Nå fikk jeg lyst til å både lese artikkelen og besøke Leka!!! Veldig inspirerende innlegg :)

  SvarSlett
 5. Hurra!! Så morro! Jeg kjøper aldri Maison, men dette vil jeg ha med meg...Du, så fantastisk å ha det sommerhuset å reise tilbake i tid i og komme unna stresset i byen. OG ikke minst kose seg med en av de tingene du liker best...interiør.

  Leka, hærlig navn også som kan tolkes til mye ;)
  Fin fin dag te dæ! :) Siw

  SvarSlett
 6. Så fantastisk da. Og så på eksotiske Leka. Kanskje kommer jeg innom deg til sommeren? Er mye i området vet du :)
  Vil du lære litt om møbeltapetsering, du som holder på med alt, så kjører jeg et lite kurs på bloggen.
  Kos deg
  Randi

  SvarSlett
 7. Kult, det må jeg få lest, som de andre over glemmer jeg også lett Maison.:) Det lille jeg kunne se av bildene du har lagt ut virket svært lovende.

  Elisabeth

  SvarSlett
 8. Å, at jeg ikke leste dette innlegget før i dag, så hadde jeg hatt noe å kose meg med nå!
  I morgen...da ;)
  GRATULERER forresten med å være på glanset papir!
  Gleder meg til å se...

  SvarSlett
 9. Så kjekt å få komme i magasinet da! Virkelig fortjent! En skikkelig fin og nostalgisk plass du har.

  SvarSlett
 10. Så gøy, må nesten kjøpe det bare for å lese denne artikkelen. Liker blandingen din av nytt og gammelt så utrolig godt.
  Ønsker deg en flott fortsettelse på uken!

  SvarSlett
 11. Gjett om jeg skal lese!! Og så heldig du har vært som fortsatt har ditt barndoms drømmested:)
  Gleder meg til å se det!

  Høres ut som du har det helt supert for tiden!! Tenker det skal bli en fiiiin sommer:)
  God klem:)

  SvarSlett
 12. Hei igjen!

  Så hyggelig at du likte noen av bildene mine. :) De fleste av dem er 26x40cm cm eller 27x27 og er digitale collager overført til aluminium eller stålplater for hånd ved hjelp av en spesiell transferteknikk. Jeg trykker dem også på lerret eller aluminium i større størrelser på forespørsel, og lager digitale collager med egne bilder om noen ønsker det.:)

  Hvis du vil se mer kan du gå inn på eplabutikken min Clementine, der ligger det endel bilder. Har også noen som jeg ikke har lagt ut enda som bare vises på bloggen, send meg en melding om det er noen av disse du er interessert i :)

  Ha en fin dag i sola!!!

  SvarSlett
 13. *Løper og kjøper*
  Gleder meg sånn til å se! :D

  SvarSlett
 14. Det ser helt fantatisk ut!!!
  Kjempe bra artikkel :)

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!