14. apr. 2011

Eventyrlig Villa Malla bok i boks!

Been there? Ikke? Dra dit! En liten time fra Oslo ligger herligheten av et sted som får pulsen til senke seg og munnen til å løpe i vann. Selv har jeg vært her 5 ganger. Og det frister alltid med et gjensyn. Jeg elsker bilturer bort fra Oslo. Da har jeg fri. Jeg kobler av. Trekker ut kontakten! Lavpuls. Tid for ekskursjon! Faktisk!
ekskursjon [əkskʉɾˈʃuːn] utflukt med vitenskapelig el utdannelsesmessig formål.

Og det er sant. En utflukt til Villa Malla byr nemlig på mye. Også oppdagelsesferd. På området som omringer hovedhuset finner man havna, stranda, kunstgalleriet, sjarmerende Filtvet fyr, palmetrær (!) og grønne lunger. Her er det mye å se.. og lære! Lurer du på noe spør du bare betjeningen eller "de lokale". Du får du nok svar. Dette i tillegg til et fantastisk gjennomført orientalsk interiør, smaksopplevelser og hyggelig internasjonal betjening gjør stedet svært så gjennomført. Her kan man utforske alle sansene. Hvor vitenskapelig du vil gjøre det velger du selv. Men som sagt er det skyhøye palmetrær i sikte her. Hm. Løs den?
Nylig var jeg her på en boklansering. Aschehoug lanserte boka om Villa Malla. Søstrene Lee er ikke som alle søstre. De er usedvanlig blide, energiske, generøse, lidenskapelig glad i Converse og kreative. Kokken Sonja og Journalisten Irina. Så skal det sies at de er døtrene av Mr. Lee. Tenker dere nudler nå tar dere rett. Selveste Mr. Lee. 

Nevner også at det er Marianne Lind som har utstilling på Villa Malla Galleri. En kunstner jeg tidligere har lagt merke til. Ta turen dere. Kanskje vi ses ;-)

Maritim og orientalsk hilsen,
Signe
Smidige feminine former i robust tre fører deg ned til sjøen. 
Er du lur kaster du av skoa og går barbeint!
Tuller ikke. Ingen illusjon. Palmene er på plass!
Filtvet fyr står stødig og kan selvsagt besøkes. Stadig en utstiling på gang. 


Ikke no å si på maten. En stor buffet inneholder det meste man kan tenke seg av grønnt, sauser, dipper og frukt. Ved peisen står det klart varme retter; fugl, fisk, kjøtt og grønnsaker i tempura. Prøv den marinerte smørfisken. HELT FANTASTISK. Sonja, kan jeg vennligst få oppskriften??


Fantastiske stjerner i blått og rødt er nedfelt i gulvet, i flere størrelser. 
Superfresht, og det gir et maritimt preg i det orientalske settingen. 
Sonja som jobber og driver Villa Malla sies å KUN jobbe med Converse på bena. 
Derfor coveret. 


Møtte en tidligere kollega Fra KK. Journalist Kjersti Hodt. 
Boka har noe for alle. Blomster og bier, oppskrifter på salater, kjøtt, fisk, søtsaker, imponerende interiør, litt om betjeningen, historie over stedet, stemning, andre historier mm. Til og med utenfor, er interiøret og utsmykning på plass. Malerier og lykter går igjen, inne og ute. De fanger opp fargene fra himmel, hav og miljøet. Det er dust og det er så absolutt deilig her. 
Det er en blid, internasjonal og dyktig gjeng å finne på Villa Malla. 
Her må det være en lykke å jobbe. 

Finn frem?
Bildet er lånt fra Filtvetfyr.no

5 kommentarer:

 1. Herligt! Har ikke spist sonjas mat siden de hadde magma i Oslo. Men gleder meg til å teste villa malla også! Ser jo så eksotisk ut, og som du sier er det godt å komme bort litt. Hadde bare lillemor vært mer beigeistret for å kjøre bil hadde jeg dratt for lenge siden!

  Kanskje i påsken :)

  SvarSlett
 2. Solveig Bådsvik14. april 2011 kl. 10:35

  Så fint innlegg, Signemor! Ja, kanskje i påsken:-)

  SvarSlett
 3. herlig! det der må være Norges svar på syden! dit må jeg bare!! hehe:) spennende bok da! tusen takk for tipset. masse fine bilder her!!

  SvarSlett
 4. Hei på deg, her elsker jeg å sitte å spise, så god mat i nydelige omgivelser, vi har vært der flere ganger. Jeg har en drøm om å lage en kokebok om Oslo`s cafèliv...med fine bilder og oppskrifter, Oslo burde hatt en slik bok asså. Ha en finfin påske, hilsner fra Wilhelmines blogg.

  SvarSlett
 5. Det så ut som en nydelig bok!

  Jobben har firmahytte på Filtvet, så vi har vært der flere ganger. Koselig å gå tur langs Kyststien og så plutselig dukke opp på Villa Malla!

  Vi skal dit igjen om to uker:-)

  Ha en fin-fin helg!

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!