21. apr. 2011

Årets påskeegg; Nytt soverom...selvgjort!


Det er en fin dag å male. Heilhornet, dere ser her på bildet, er tåkefri, og solen skinner. Med det ustabile været her i Nord Trøndelag, er det ikke vits i å sløse bort finværet. Plutselig er det et heftig værskifte. Gjentar; PLUTSELIG.  Idag må det males!
Mission "Oppussing soverom" has begun!

Det er mitt første besøk på Villa Bakkan i år. Fjøset overlevde nok en vinter!!
Vimpelen heises umiddelbart. Jeg må markere at det er liv i leiren!
Sett på makan? Dere skjønner hvorfor jeg gruer meg til å komme i gang?
Panel, panel, panel...Skrekk og gru. Furua skal kamufleres.




Malerantrekket er klart! "Tantehunden" Vera er med på oppussingen, og er riktig så hyggelig å ha tilstede. 


Siste planlagte oppussing  (i denne omgang..) er nå igang på Villa Bakkan. Småbruket jeg overtok høsten 2009 er beholdt i den nostalgiske stilen. Jeg overtok det møblert! Et mekka for meg som er glad i gamle ting. Iallefall i en slik setting. Huset er fra rundt 1890. Mange av dere kjenner til historien. For dem som ikke gjør det se i fanen til venstre for mere info. For de som ikke har fått med seg reportasjen i april/ mai utgaven av interiørmagasinet MAISON; Løp og kjøp! Sommerhuset er spredt utover 9 sider. En relativ retroinspirert reportasje som garantert vekker følelsen som å være hos mormor. Bare at dette er hos meg i mitt sommerhus! Siden overtagelsen har jeg pusset opp 2 etasje. På enkelt vis. Det er gått med et ukjent antall liter maling. Det er 4 soverom i huset. Jeg sorterte møblene og laget ulike stiler i de ulike rom. Har forsøkt å tilføre minst mulig interiørnytt. Det siste rommet som nå skal pusses opp ser dere her. Et rent furuh******! Har kviet meg lenge for å ta tak i dette rommet. Nå er tiden kommet for påskeoppussing. På med malerdressen og "malerinneskoene". På med go musikken og opp med volumet. Viktige detaljer for å overleve noe man gruer seg til. Det er ikke moro å male ubehandlet panel. Jeg er utålmodig når det gjelder maling. Det skal helst gå fort. Men det er viktig å ta seg tid..har jeg skjønt. Kvistlakk, maskeringstape, grunning, listlakk og masse maling. Bruker faktisk gulvmalingen Fluganyl Akrylgulvmaling fra Flügger på veggene. Kjempesterkt, og gir en super fin og holdbar finish. Prøvd det før. Superfornøyd. Prøver igjen. 
Etterbilder er underveis. LOVER en forvandling!!
Det kommer til å bli så fint. Planen er selvsagt klar. FØLG MED!

Glapåsk til dere alle; Signe
***

8 kommentarer:

 1. Ikke noe påskevær å se enda nei, men godt å være ute, for tempen er god. Mamma kommenterte repotasjen i Maison i dag. Som å gå tilbake i tid.
  Det som er herlig med å gå på et slikt rom er at det blir så utrolig flott når du er ferdig. Rommet kommer til å føles dobbelt så stort. Furuen kryper liksom innpå en. Gleder meg til å se det ferdig.
  Kos deg videre i havgapet.
  Randi i nabokommunen

  SvarSlett
 2. Jeg følger med ;). Har noen småmale-prosjekter selv i påsken, selv om kroppen må styre framgangen. Er snart konfirmasjon på gang på gården - og vi har tenkt å gjøre unna spisingen i fjøset. Der vi la ned nesten et tresifret antall liter hvitmaling for noen år siden. Det er så mye som jeg har "tenkt" å ha ferdig både i hus og hage før den tid - men prøver å holde kontakt med jorda. Det er litt nytt ;).

  Lykke til. Vurderer å kjøpe Onmii-tavle til selveste konfirmanten i gave. Johan Verde er faktisk en barndomsvenn av mannen min - så vi synes alltid det er litt stas med Verde-design.

  SvarSlett
 3. å så spennende!! gøy med oppussing! jeg venter i spenning!! :D:D du må ha en fin oppussings påske!!

  Veldig skjønn hund btw!

  SvarSlett
 4. Heisann...
  så du er på Leka i påsken....min mor lurer på hva det heter der gården din ligger??
  Jeg er på Røros og tømmer huset etter min far.Masse flotte skatter her....litt sightseeing blir det og...
  kos deg med malingsarbeidet...
  klemklem

  SvarSlett
 5. åå jeg skulle så gjerne ha lånt ut mannen min til deg når det gjelder dette oppdraget;)han er maler! men distansen er litt lang så vi får ha det til gode;) skjønner godt at du kvir deg til dette.. uff furu så langt øyet kan se;) jeg er også den veldig utålmodige typen som helst skulle hatt det gjort med EN GANG..
  du får kose seg med malingen og sette på ekstra artig musikk så skal du se det går unna ja!
  påskeklem fra jannepålanne!

  SvarSlett
 6. Så hyggelig blogg du har!
  God påske,
  hilsen Fredrikke

  SvarSlett
 7. D bli sikkert kjempebra! Tenke du har hatt en flott dag på Leka i dag, Leka e en perle! Hilsen Namsosjente.

  SvarSlett
 8. Helgeland er fantastisk,- og vibbene fra huset vekker minner fra bestemors hus! Spennende å følge med! Gikk på Heilhornet med mannen min, dagen etter bryllupet vårt!! Fantasisk utsikt!! Spent, spent på forandringene hos deg!!

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!