22. jan. 2011

Gudommelige Gaulthier
Jeg er fortsatt i Nice. Er ute på oppdagelsesferd hver dag. Inspirasjon, kultur og menneske mylder. Suger det til meg. Dette innlegget er viet til kunstneren Jean- Francois Gaulthier ( trykk og se mer) og hans fantastiske galleri. Jeg kom over kunstneren da jeg leste et lokalt magasin der han var nevnt. Falt for blomstermaleriene. Florale innerammede eksplosjoner, i de mest feminine farger. Mine favorittfarger, som dere sikkert har skjønt nå; gult, rosa, grønt og lilla. Jeg ble umiddelbart forelsket, glad i farger og blomster som jeg er. Jeg måtte finne galleriet. Min gode venn Lorentz hjalp meg. Og vi fant. Vi fant. Midt i hjertet av pulserende Nice. Nærmere bestemt Rue de France. Nr. 45. Det ble en hjertelig velkomst av den franske kunstneren. En noe sjenert men begavet mann. Glad i blomster... han også. Som dere ser. Vi ble vist rundt i alle etasjer og fikk se alle maleriene. De ferdige og de uferdige. Det var en sann opplevelse. Malerier, skisser og skjermbrett. Alt var inspirerende; selve malepaletten, kluten han tørker med, penseler og alt annet å se. Jeg får med det meste. Er dere i nabolaget må dere bare ta turen innom. Det er verdt det og han Gaulthier    
er bare blid. 

Blomsterlig hilsen Signe

PS. Takker for alle komentarer. Det er elendig nettforbindelse her og lite inne på andres blogger!!!

6 kommentarer:

 1. Så fantastisk vakre malerier! Er som tatt ut fra renesansen, eller der omkring.... Så det som er virkelig interessant: Kjøpte du noe? Var det overkommelige priser?

  SvarSlett
 2. Hvis dere har mulighet til å komme dere rundt så anbefaler jeg den lille landsbyen Vence som ligger bittelitt nord for Nice- ikke lange kjøreturen. Der er det bare helt fantastisk!!:)

  SvarSlett
 3. Oj, dette var helt i min gate.. Nydelig!! Vi hadde sommerhus i Nice tidligere, en helt fantastisk by :)

  Antibes er en av mine favoritter, med et fantastisk bruktmarked hvor jeg gjorde noen knallgode kupp i sin tid. En annen utrolig sjarmerende by er Saint Paul, som er en "festningby" uten noen biler, og det er bare kunstnere og håndtverkere som bor der. Er ganske sikker på at du hadde likt deg der :) :)

  Kos deg videre!

  klem d

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!