Har eksperimentert og laget denne grønne kålsuppen. Knallgod! Stappfull av masse sunne greier. Ingrediensene er en skikkelig BOOST på immunforsvaret og kan utrolig nok forebygge kreft. Helt sant. Les om det her. Og et boost trenger vi på denne tiden av året. Servert i "Nora" servicet fra Stavanger Flint, smaker det ekstra godt. Servicet har en historie; Jeg har alltid likt dette glade blomster mønsteret. Bestefar hadde makan. En venninne av meg dro rundt på loppemarkeder og samlet deler til meg. Og til jul fikk jeg en hel eske full. Du kan tro jeg ble glad og overrasket! Takk Camilla. Nylig fant jeg et fat på loppis. Den er rett og slett en kål. Komisk. Måtte bare ha den! Passer perfekt til jo!! Aner ikke hvor den er fra, det er nemlig ikke noe stempel under...
Sulten? Prøv davel!
Signes supre søndagssuppe :-)
Du trenger:
4 hvitløksbåter
1 ts korianderpulver
Ca. 4 ss extra virgin kokosolje
3 piripiri (små tørkede chili)
1 stor løk
4 stilker selleri
3 piripiri (små tørkede chili)
1 stor løk
4 stilker selleri
1 broccoli
200g rosenkål
1 pakke fersk spinat
Passe med basilikum
Ca. 5 dl buljong
Salt& pepper
Gjør så her: Hakk hvitløk og fres i kokosoljen. Tilsett en hakket løk, koriander, piripiri og surr til alt er blankt.
Rens broccoli (inkl. stilken) selleri og rosenkål. Skjær i passe biter. Fres i løkblandingen. Tilsett olje etter behov. Når alt har frest noen minutter og blitt litt mykt, tilsett skylt spinat, basilikum og 3 dl av buljongen. Kok i 3 minutter. Maks. Suppa mister den fine grønnfargen om den koker for lenge. Bruk stavmikser eller blender og lag en jevn blanding. Tilsett mer buljong om du liker en tynnere suppe. Smak til med salt og pepper.
1 pakke fersk spinat
Passe med basilikum
Ca. 5 dl buljong
Salt& pepper
Gjør så her: Hakk hvitløk og fres i kokosoljen. Tilsett en hakket løk, koriander, piripiri og surr til alt er blankt.
Rens broccoli (inkl. stilken) selleri og rosenkål. Skjær i passe biter. Fres i løkblandingen. Tilsett olje etter behov. Når alt har frest noen minutter og blitt litt mykt, tilsett skylt spinat, basilikum og 3 dl av buljongen. Kok i 3 minutter. Maks. Suppa mister den fine grønnfargen om den koker for lenge. Bruk stavmikser eller blender og lag en jevn blanding. Tilsett mer buljong om du liker en tynnere suppe. Smak til med salt og pepper.
Litt fløte kan også tilsettes....
Dæh, det var litt av en gave!! :D
SvarSlettWow, for en fantastisk venninne. Pass godt på henne.
SvarSlettHilsen sol
Så kjempefine fat! Artig å få noe sånt i gave! Og kålfatet var jo utrolig kult!
SvarSlettFikk lyst til å prøve suppen din.
Søndagsklem fra Bente
Oi! Den var grønn!
SvarSlettMen ble litt nysgjerrig også
Lotte
Ja den var skikkelig grønn, så spennende ut. Tror jammen jeg skal prøve den! Men vil ha sånt servise også... ;-)
SvarSlettHei Signe :)
SvarSlettJeg tenker jeg skal prøve ut suppa di når vi får middagsgjester i kveld. Den ser helt fantastisk ut!
Bare lurer på en liten ting. Jeg har lest et sted at extra virgin oljer aldri skal kokes, da det da blir til transfett som ikke er bra? Vet du noe om dette? I så fall går det jo an å bruke pure coconut oil, den er vel ment for steking :)