9. sep. 2010

Høyst personlig!


Jeg fikk et spørsmål forleden på hva mange gjør feil når de innreder.
Det er et godt spørsmål det, som jeg ikke trengte betenkningstid på å svare på. Føler ..og ser at mange mangler personlighet i hjemmet. De "safer" seg ved å kjøpe noe de ser i en utstilling, eller et blad. Innreder etter noe de er blitt fortalt er "in" eller moderne. Andre bare holder seg til enkelt og praktisk. Men hvor blir det av sjelen!! Personligheten!! Rommet burde gjenspeile de eller dem som faktisk bor der. Det kan være så lite som skal til. Det ER lite som skal til, faktisk! Bruk din fantasi. Stol på din kreativitet. Kjenn etter! For det er ingen fasit. Og det er ingen som kan fortelle deg, rett fra levra, hva din stil er, utenom deg selv!
Husk det. OK? Så tar jeg dere med inn på soverommet. Et privat rom egentlig? Hos meg et rom med høyst personlig stil. Jeg kan gå rundt hjemme og endre på grupper av gjenstander. Sette sammen nye grupper av ting som "klinger" sammen. Ting som står meg nært.
*****
Smykketavlen i pleksi synes jeg er feminin og nøytral. Den lar smykkene komme til sin rette.
Den fungerer som et interiørelement hos meg. Jeg har valgt å ikke henge den opp, men la den hvile oppå skapet. Enkelt og greit. Ingen hull i veggen heller.
Den er herlig norsk og fra http://www.onmii.no

Mitt hjem er altså høyst personlig innredet. Hvilken stil har jeg?
Hmmm. MIN STIL. Feminin fusjon som jeg kaller den! Inspirert av en kunstner av en tante, fra barndommen av, ser jeg at mye kommer derfra. Hun malte akvareller med pasteller i grønn, lilla, gult og rosa. Det var feminint. Fugler, blomster, stengler og blader. Det var positivt, det var lyst, det var delikat. Det føler jeg veldig påvirker mitt arbeid! I alt jeg gjør!
Speilet som var i furu, fikk en finish i lys lilla som passer til tapeten inni klesskapet. Synes det satte prikken over i`en. "-Så lite"..som jeg sier!
Den nye favorittgjenstanden måtte få en verdig plass. Så jeg har gjort om litt på soverommet.
En kraftig Orrefors vase i skinnende blank krystall fungerer som lyslykt i et stilleben tilpasset nettopp den. Den fikk jeg i gave av en venninne. Jeg elsker den! Takk Vivi!!
Den er omringet av roser i den lekreste rosa palettten, en antikk boks kjøpt på et antikvariat i N.Y, en av favorittsmykkene i grått og gull kjøpt på loppis for 15,-(!), et nymalt speil i dus lilla, et bønnekjede i XXL gitt til meg av en kunde, en liten elefant "made in Thailand" og et smykketavle fra Onmii. Så fint sammen. Synes jeg selv. Og det må da være DET som betyr noe? Men selvsagt er det hyggelig om andre liker det de ser og finner inspirasjon.
Og det er typsik meg. Det har min signatur.
Er det bare jeg som er ufattelig glad i esker og bokser til oppbevaring?
Det MÅ være en jentegreie? Jeg falt for denne treboksen som er merket Brooklyn på innsiden av lokket. Falt umiddelbart for den. Har lite ting fra mine 9 barndomsår, tilbragt nettopp i Brooklyn. Derfor føler jeg at denne boksen er helt spesiell for meg.
Legg også merke til den fantastiske låsen på bildet under. Håndverk.
Tror ikke akkurat denne boksen er masseprodusert, for å si det sånn!


Det skal være godt å være hjemme. Er det ikke det, gjør no med det.
Og helt til slutt legger jeg til denne:
"Jeg søkte etter lykken ute i det fremmede, og aktet aldri på at jeg
hadde et hjem hvor jeg kunne funnet den."
-Henrik Ibsen

9 kommentarer:

 1. Det er så snat det du sier!! Jeg er nok en av dem som tidligere safet mye i innredningen, men har siden latt kreativiteten får blomstre:o) Stilen bør være en egen - det er spennende å ta tak i det en har og gjøre det "sitt" med maling og kreativitet. "En blir ikke lykkelig før en ønsker seg det en har", ikke sant? :o)
  Lenge leve personligheten!
  Kjempekoselige bilder du viser. Spennende og ikke slikt man ser i alle hjem:o)
  Ha en flott helg når så langt kommer!

  SvarSlett
 2. Hei Signe¨
  Jeg elsker smykketavlen, den lilla speilen og klesskapet som er tapetsert inni. Det var et riktig hjertebankbilde for meg!
  Det er alltid ekstra spennende å komme inn i et personlig innredet hjem som kanskje er skapt over tid med en salig blanding av nytt, loppefunn, arveklenodier og reisefunn.
  Har forresten sett første programmet av "Sinnasnekkeren" og synes det var veldig artig og et program jeg absolutt vil prøve å blinke meg ut.
  Artig å se deg mer "live" også og det så jo ut som eierene var strålende fornøyd med gangen med den nye arbeidsplassen og badet.
  Well done!
  Ha en glad innflyvning til helgen!
  Stor hilsen fra Kaspara

  SvarSlett
 3. Heia!
  Kom hit via en link fra Livs Lyst!
  Så fint det var her!!
  Ser vi har noen ting til felles (bla at vi ikke liker å kaste, men ser muligheter - en velsignelse og en last!)
  Legger meg til som følger her, og tar deg med på bloggelista mi på bloggen min. Håper det er greit!

  Takk for inspirasjonene!

  Klem fra Janniche, Duse Pasteller:)

  SvarSlett
 4. Hei Signe! (Jeg er din følgesvenn.. :) Utrolig fin blogg som jeg elsker å lese!)
  Det er så sant det du sier om personlighet, man kan faktisk merke i hus hvor man ikke har lagt sjelen sin i det, det blir litt kaldt rett og slett, selv om man aldri så mye prøver å "lune" det opp med myke tekstiler og design man har sett i en utstilling. Når jeg får spørsmål om hvilken stil jeg har i hjemmet mitt sier jeg alltid "Min stil"... Har fått mange kommentarer på dette svaret, alt i fra "Hva??" litt snurt av "frekt" svar til "hmm.. " litt tenkende.. "Går d an", liksom.. MÅ det ikke hete shabby chic, fransk landstil, minimalistisk e.l.... Nei, behøver faktisk ikke det! :) Takk igjen for at du er så utrolig fin inspirasjonskilde for meg! M

  SvarSlett
 5. Jeg er så enig så enig. Det er jo en selv som skal bo der så ingen andre kan vel si hvordan man skal ha det. At man har det som man selv trives med er kjempefarlig for mange. Selvsagt, om man trives i en Living-katalog, så for all del, respekt for det også. Men sånne "sånn skal vi ha det i høst-raportasjer" er jo skrevet for å knekke enhver med dårlig selvtillit.

  Jeg ble så glad da jeg fant bloggen din btw - som jeg har skrevet i en post hos meg også; du får meg til å lure meg selv til å tror jeg skal være like kreativ og smart... jeg er ikke det, men lar meg inspirere. Og jeg drømmer meg mye mer bort og koser meg mye mer med det du driver med, enn de glatte interiørmagasinene med det smaleste og glatteste og med den tyngste betongen og alt det der. Blottet for personlighet.

  SvarSlett
 6. So fantastisk bra at eg fann bloggen din! Synes det er morosamt å fylgje med på det du skapar:)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for hyggelig hilsen Signe! Enig med deg at personlighet er alfa omega. Et fint men sjelløst hjem er ikke så spennende..

  Og du, så artig å se deg i Sinnasnekkeren!! Superbra! Jeg følger med deg:)

  Ha en fin helg.. nå må jeg vaske mer:)

  SvarSlett
 8. Blir så utrolig stolt av at du omtaler vårt nye produkt! Tenk at vi har klart å imponere deg med vårt design og funksjonalitet. Egenskaper som ikke alltid henger sammen... Tusen takk

  SvarSlett
 9. Hej igen. Vad roligt att du uppskattade mitt inlägg om dig på min blogg. Så du arbetar med programmet Arga Snickaren i Norge - om jag förstod det rätt? Är du inredare där?

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!