7. sep. 2010

Dust og landlig i Hurum

Så var jeg igang med et nytt hjem, nye mennesker deres stil og et nytt interiør
å sette seg inn i. Paret hadde mange gamle møbler ute i uthuset som jeg umiddelbar så potensiale i. Jeg fikk også et klart inntrykk av hva de likte og satte pris på. Men de trengte mye nytt også. Det aller meste er fra Home & Cottage. Bl. a. Sofa, sofabord, tepper, tekstiler, kurvstol, og skap. De romslige møblene, med landlig stil, Home & Cottage har i sitt sortiment passet perfekt inn. Resultatet ser dere jo selv!

Katharina Zahl Fagervik er kunstner. Meget talentfull! Jeg falt for maleriene hennes. Fargerikt, inspirert av 50 talls tegneserier, Tarzan, jungelen og blomster. Bildene du ser i stuen er malt av henne selv. Er det ikke vakre? Den gamle stolen ble malt i bringebærrød for å ta opp fargen i maleriene! Fargekode: S3050-R10B. Dere ser den rødlige blomst nede på bildet? Fargene forsterker hverandre. Det blir en helhet. Så enkelt! Så riktig!Tapeten ANNO 1905 er fra Borge og inspirert av gamle svenske motiver. Nostalgisk og botanisk. Jeg fant en tapet i andre etasjer i huset som jeg ikke visste hvor kom fra.

Jeg kunne heller ikke spørre eierne. Jeg ville ikke avsløre mine planer. Hos Borge fant jeg denne som var i samme stil. Katharina samtykket når hun endelig så resultatet.


Tror faktisk den koster under kr 300 pr rull! Ikke gærnt det?
Den slitte hylla fant vi i det ene uthuset som var helt riveferdig. Fin hva?

Grønnfargen passet perfekt med tapeten. Den skulle IKKE males, sjarmerende og sliten som den var. Jeg synes den var helt perfekt. Og den ble aller tiders på veggen, spesiellt til tapeten!
Jeg visste det :-)
En Hortensia fra Plantasjen tar opp fargen fra den malte stolen og detaljer i maleriene.
Små detaljer som gir et gjennomført interiør.

En 70 talls hylle ble pusset opp. Jeg slipte den ned, malte den i fargekoden S2030-R90B og tapetserte dørene med ANNO 1905 tapeten. Det var helt naturlig å hente inn markblomster da jeg hadde stylet ferdig. Huset ble så lys og landlig etter oppussingen! For en forandring!


Avlastningsbordet er fra Home& Cottage. Under er det en stor kurv med plass til det man trenger! En fin løsning som ikke tar for mye plass under vinduet. Det var så mange dører i gangen. Det måtte selvsagt tas hensyn til.


Stuen er holdt i lyse og beige nyanser med farge tatt ut fra bildene til Katarina. Noen delikate puter i dus grønn og noe i kraftigere striper var alt som skulle til. Rommet fikk en fantastisk energi. Sønnen til paret falt pladask for den romslige sofaen!
Håper dere ble inspiret!
Ingeting er bedre enn det!

Ha en fin kveld alle sammen!

Signe

18 kommentarer:

 1. Jeg forelsket meg i gamle retro speilet på hylla jeg da.. HERLIG stilmix :)

  Må være morro å ha en slik jobb. Herlig å få utløp for alle kreative ideer.

  -Ida Susanne

  SvarSlett
 2. herlig styling og en herlig familie i "Sinnasnekker`n". Jeg bare nyter å se på bildene.
  Fin sen kveld ønskes fra Trine

  SvarSlett
 3. Hei.

  Så gøy at du hadde funnet fram til min blogg og det var enda gøyere å komme innom din. Så akkurat på Sinnasekker`n og synes rommene dere har pusset opp ble helt fantastiske. Hadde vært fint med en låve full av vakre møbler.

  Selv er jeg på jakt etter et bord lignende det som står i stuen under vinduet.
  Legger med til som følger jeg.

  Ha en fin kveld videre.

  SvarSlett
 4. Hei Signe!

  Du er såååå flink! Tapeten i gangen er av Josef Frank, som er min favoritt! Tenk at du traff så bra! Vi stortrives fremdeles i stua vår! Takk!:)

  SvarSlett
 5. Supert at du la ut bilder fra interiøret her, for jeg satt igjen med følelsen av at jeg ville se mer av hvordan det ble inne etter programmet. Det var inponerende hva dere fikk gjort og nydelig interiør! Og paret som eide huset var så flotte syns jeg.
  Gleder meg til neste episode:)
  Kjersti

  SvarSlett
 6. Home & Cottage og sofaen må utforskes ;). Jeg har lånt et bilde av deg i en kollasje jeg lagde til mitt siste blogginnlegg. Håper det er greit. Hvis ikke sier du i fra. Klem fra meg.

  SvarSlett
 7. Så flott!
  Tipper eigerane blei fornødde med den forvandlingen ja. Du e rett og slett flink!

  Må sei at eg sette spesielt pris på at du oppgir fargekoder! SUPERT!

  Såg forresten på Sinnasnekkeren i kveld og det var artig å sjå deg, hihi :o)
  Blir litt ekstra kjekt å følga med på ein blogg når en har sett eigaren "live". Ser meg for deg når eg lese de flotte innleggene dine eg då vettu :o)

  Ska prøva å få med meg de neste programmene og, for det var god underholdning!

  Ha ei kreativ og fin veka videre :o)

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 9. Havnet tilfeldigvis innom bloggen din, hvor navnet Hurum lyser i mot meg, for der bor jeg også :-)

  Det neste som fenget blikket mitt var bildet malt av Katharina Zahl Fagervik, for det lignet da mistenklig på bildet jeg så i programmet på tv i kveld, om å gjøre ferdig oppussingsprosjekter i hjemmet sitt
  Fra et hus på Kana, hun var også kunstner.
  Er det samme personen kanskje?

  Hilsen fra Mimmi-leone

  SvarSlett
 10. En liten tilleggmelding, det gikk litt fort i svingene her :-))
  Jeg vet jo ikke om du har sett dette programmet,eller om du vet hva jeg mener, men du vet kanskje om kunsteren er fra Hurum?

  Igjen hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 11. Hei Signe! Dette var nesten som hos oss, bare hakket verre;) Vi har tross alt flere brukbare rom og ikke fullt så kaotisk...hi hi. Men jeg hadde ingen vanskeligheter med å sette meg inn i hennes frustrasjon! Skjønner henne særdeles godt!

  Resultatet ble også flott, da! Dette er meg/min stil også - kunne godt hatt det slik hjemme. Og den tapeten falt jeg for...skal sjekke den ut en gang jeg er innover til Asker.

  SvarSlett
 12. Heisann:)
  Flott forandring...jeg lurer på fargekoden på den lyse grønnfargen på veggen??:)
  Er du hele sommeren på Leka?Og har du familie der?He he ja dette er 20 spørsmål du er med på:)
  kos deg og nyt dagen
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 13. Hei Signe!
  Dette ble utrolig fint, og tapeten ja, ELSKER den. Og for en koselig og fin familie!

  SvarSlett
 14. He he ja du skal se vi er i slekt:):)
  ha en fin dag
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 15. Sier det igjen: du er råflink! Er imponert over forarbeidet og evnen til å finne stilen til dem du arbeider med. Det er utrolig viktig for et godt resultat, og det får du til! Kjempegøy å følge med deg på TV og her etterpå!:) - Heidi

  SvarSlett
 16. Hei, jeg fant bloggen din i dag gjennom "Dill, Dall (Nina)". Bloggen din er jo så fin, og så klart er jeg også stor fan av Sinnasnekkeren. Så kjempesøte det paret som var denne uken;-)) Rommene som ble pusset opp ble jo rett og slett magisk flotte. Jeg har selv begynt å blogge etter lang inspirasjon av flotte blogger som Huset ved bekken, Dill- dall og sånt, og alle andre der ute i Blogglandia. Kikk gjerne inn til meg om du har lyst, legger du igjen en kommentar blir jeg hoppende glad. Gleder meg til å se neste tv program og legger meg absolutt til som følger av bloggen din. Wilhelmine.

  SvarSlett
 17. Hei hei!
  Så gøy at jeg kom over denne bloggen også. Jeg holder på med en liten kavalkade på min blogg: "RESTAURERING på landet" og jeg skrev i den forbindelse om SINNASNEKKER`N idag. Og så kom jeg over din blogg og tok med en link inn til din blogg også! Håper det var greit?!

  Vennlig hilsen Liv ;O)

  SvarSlett
 18. Resultatet ble knallbra! Jeg så programmet på tv'en. For de som ikke så programmet, så synes jeg ikke helt at disse bildene rettferdiggjør rommet. Kanskje det er noen i teamet deres du kan spørre om litt bildetips?

  Åpne døren, slipp lyset inn, og prøv å unngå blitz-bruk. Designen din fortjener det ;)

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!