28. aug. 2010

Nytt oppussingsprogram; Sinnasnekker`n

I første program skal vi til Fetsund, til et hus med 100 uferdige prosjekter. Her bor Kent Jonassen (35), som er platearbeider, Cathrine Sørensen (32), som er akupunktør, og barna Christine (15), Nicolay (8), og Odin (3).

Sinnasnekkern som har premiere på TVNorge 31 august kl 20.30!
Her er jeg med som fast interiørekspert.
I de 10 episodene møtte jeg mange herlige mennesker! MEN også mye rot og håpløse interiørprosjekter, mange ulike stiler, både gjennomført og ikke gjennomført. Etter en uke med oppussing hos de respektive familier var det min jobb å innrede og style til slutt. Men dette måtte selvsagt gjøres slik at familien som bor der skulle trives. Det var ofte en utfordring å kjenne nettopp på dette, når de ikke hadde en definert stil! Jeg måtte stille meg spørsmål: Hvem er disse menneskene. Hva liker de? Hvilken stil skal jeg velge til hjemmene deres?

Dette er noe jeg måtte føle og spørre meg frem til.
UTEN å avsløre hva resultatet kom til å bli selvsagt.
Det er et faktum: Mange vet hvordan de vil ha det i heimen, andre sliter.
Hvilken stil skal man gå for når man synes flere stiler er fine? Hva skal man satse på? Tenk om man ikke trives med det man velger ut? Vil man gå lei? Det er ikke alltid lett. Forstår godt at enkelte leier inn interiørhjelp. Det kan ofte lønne seg! Da slipper man å bruke tid og penger på et resultat man ikke er fornøyd med.

Gled dere!
Bilder kommer etterhvert.
Lover tårer, tips til oppussing, bra underholdning og inspirasjon!

Så tilslutt noen klassiske spørsmål:

1) Hvilke enkle grep kan man ta for å live opp et kjedelig rom? JO! Endre på en farge! Tilsett mønster. Bytt ut ting man ikke liker men bare har fremme. Kanskje du kommer langt på noen nye puter? Sy selv da vel?


2) Hvordan begynner man, hvor kan man hente inspirasjon etc? Titt på blogger, interiørblader og ta en butikkrunde. Lag deg en kollasje med det du synes er fint! Brief med venninnene!

3) Hvordan skaper man store forandringer på små budsjett? Mitt motto er "-ta det du har for hånden og lag en skatt! Mal i en ny farge, tapetser flater, puss opp og redesign møbler. Bruk materialer igjen fra tidligere interiørprosjekter. Eller kjøp brukt. Besøk din lokale gjenbruksstasjon eller bruktmarkeder. Kanskje du finner noe der? Titt i boden din! Har du glemt noe du stuet bort for lenge siden? Kanskje på tide å ta det frem igjen?

3)Hva er de vanligste feilene folk gjør når det kommer til oppussing og innredning? Mange går slavisk for noe de ser i et interiørmagasin eller i butikken. De kopierer en stil fordi de er usikre. Det blir ofte upersonlig og for gjennomført. Personligheten mangler. Noe genuint. Noen kjøper inn en salig blanding av alt mulig rart de synes er fint. Men de glemmer at for å få harmoni må det være en rød tråd i det hele. Det må passe sammen, matche! Man trenger en fellesnevner. Ha det i bakhodet.

4)Mine beste innredningstips? Kjenn på hva DU synes er fint og hva som gjør deg glad. La dette komme tilsyne når du innreder hjemme hos deg. Ikke tenk på hva andre mener. Det er DU som skal bo der. Dyrest er IKKE alltid best.

20 kommentarer:

 1. Hei Signe :)Gleder meg til å følge denne serien. Har såvidt sett forhåndsreklamenreklamen. Var sikkert en gøyal utfordring å få være med på dette. Selv vet jeg jo akkurat hva jeg vil ha i hjemmet mitt, men skjønner godt at mange der ute ikke har samme interessen og kanskje set samme motet nå det gjelder å skille seg ut og velge noe annet enn naboen har. Derimot sliter jeg fryktelig med å finne ut hva vi skal gjøre i hagen.
  Flyttet inn i et 70-tallshus for 4 år siden og har pusset opp innendørs siden det. Neste år begynner vi på hagen som er nitrist og da skulle jeg gjerne hatt proff-hjelp..sukk!
  kan du ikke ta med deg trillebåra di og komme? Hihi!! Ha en fortsatt fin helg :))

  SvarSlett
 2. Du har jo selve drømmejobben, heldiggris:))) Gleder meg til å se serien:)

  SvarSlett
 3. Å, så spennende! Da må jeg jammen meg begynne å følge med på Sinnasnekkeren :D

  SvarSlett
 4. Så artig ! Gleder meg til å se serien :) Dette var et inspirerende og fint innlegg forresten :)

  SvarSlett
 5. Definitivt få med meg den serien! gleder meg. bra interiørprogram kan det godt være flere av. også misunner jeg deg jobben gitt. så kjekt!

  fin helg signe!

  SvarSlett
 6. Spanande! Dette må eg få med meg!

  Fortsatt god helg! :)

  SvarSlett
 7. Åh, dette programmet gleder jeg meg til!! Blir kjempe gøy! elsker interiørprogram. Og hvis du er interiøransvarlig, så kan jeg jo garantere at det blir både bra og gøy og ikke minst kreativt spennende!!

  SvarSlett
 8. Dere kunne eg trengt hjemme hos meg!:p Her er det bare kaos, halv ferdig tak, urgammelt hus. Soverommet er halvferdig samme med stuen min og ikke minst gangen nede og oppe :p Kjempeflott blogg :) eg kommer til å slavisk følge med på serien for tips og triks :p

  SvarSlett
 9. Dette programmet gleder jeg meg til å se! Du gjør så mye spennende. Ryktene sier at Happylines er med i flere episoder. De lager så mye flott i wallstickers - me like :)

  Hilsen
  Jannicke

  SvarSlett
 10. Jeg sitter klistret i morgen ;). Gøy - gøy - gøy!

  SvarSlett
 11. Jeg sitter og ser på det nå - og venter på deg!:) Så GØY!

  SvarSlett
 12. Fikk tips fra FruFly, så nå sitter jeg her - leser bloggen og venter på deg:-)

  Kjempesmarte tips du ga. Jeg kommer tilbake!

  SvarSlett
 13. Tusen takk allesammen. Da er 1 omagng overstått og ble feiret med bobler her på Bjølsen. Fast 9 tirsdager fremover. Velkommen :-)

  SvarSlett
 14. Så spennende da :))
  jeg fikk dessverre ikke sett programmet, hadde planlagt alt og satt meg til rette og da ringte det på døren ;)
  Håper det kommer i reprise så jeg får sett det..

  Gleeder meg til å følge med :))
  Klem,Kari

  SvarSlett
 15. Hei
  Så artig at du er med! Jeg så programmet i går, og synes oppussingen ble veldig bra.
  Det eneste jeg ikke likte noe særlig med programmet var snekker'n :) Litt vel mye hobbypsykolog for min smak. Men som oppussingsprogram var det innertier. Lykke til videre med programmene, dette kan du veldig bra!

  SvarSlett
 16. Såg programmet-og fekk ein følelse av at det var deg faktisk☺☺
  Bra program!! Du var flink!! Glede meg til dei neste 9 episodane☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 17. Hei!

  Dessverre gikk jeg glipp av dette, ser så skjelden på TVNorge. Kommer det i reprise, evt kan vi se det på nettet? Gler meg uansett til neste episode, har krysset av i kalenderen.

  Klem, Sølvi

  SvarSlett
 18. hei! ja jeg så det:-) kjekt! er spent på hvordan det blir. for et kaoshjem.

  ang bloggmal..jeg vet faktisk ikke hva jeg har. husker ikke.men var en av de enkleste. ogsåp har jeg endret på den slik at jeg fikk store bilder.

  Bloggtreff høres bra ut! jeg holder tili Bergen.Men du er kanskje i oslo?

  SvarSlett
 19. Så morsomt at du er med i programmet, juhu! Enda en grunn til å se. Fikk ikke sett nå på onsdag, men håper å få til neste. Vet du om det blir sendt i reprise eller på nett-tv? Er jo artig å få med seg når det først lages et norsk interiørprogram. Det er alt for lite av det!

  Maya

  SvarSlett
 20. haha, litt døgnvill her oppi all flyttinga. Det er tirsdager programmet er selvføelgelig, fikk ikke sett. Hoho, blir jo kromkveld på tv! Først interiørprogram og så Greys Anatomy! Kan man få det bedre:D

  Maya

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!