4. apr. 2010

Mmmmm Mor Monsen!

Man må alltid ha en kake klar i tilfelle det kommer gjester!
Denne oppskriften er fra familiens oppskriftbok fra 1955, faktisk "Statens lærerinneskole i hustell kokebok". Den holder seg myk og fin i tett boks og smaker fantastisk!

Ingredienser:
167 g margarin
167 sukker
en halv ts revet sitronskall
2 dråper sitronsaft
4 egg
167 g hvetemel
en halv ts bakepulver
---------------------
25 g mandler, finhakket
20 g korinter
20 g perlesukker
--------------------
Stek på 185 grader i ca. 20 min.

Ble en liten langpanne med bakepapir.
Kaken skal nemlig ha litt tykkelse, ellers kan den fort bli tørr!
Pisk margarin og sukker hvitt. Skill eggene, og pisk plommer og hviter hver for seg.
Bland alle ingrediensene etter oppnevnt rekkefølge, med de stivpiskede eggehvitene tilslutt.
Hell røren jevnt utover pannen. Mandler, perlesukker og korinter strøs på toppen rett før man setter kaken i ovnen. Kaken skal være lys gylden når den er ferdigstekt.
Lykke til og fortsatt god påske!


4 kommentarer:

  1. ser nyyyydelig ut Signe :o)

    SvarSlett
  2. Takk for koselige kommentarer på bloggen min :))Blir så glad av å se nye lesere der inne! Så flott blogg du har! oppskriften så fristende ut, og dessuten morsom at den er arvet og så gammel. Hilsener fra Kardemomme :))

    SvarSlett
  3. hihi, har samme kokebok, hjemme går den under navnet Stabekk-boka (skolen lå på Stabekk). Skolen hadde både lærerskole og kokkeskole og husmorskole, mor har gått der, og boken ble flittig brukt av meg når jeg var fersk på eget kjøkken, informativ :)

    Kaken så jo deilig ut da, enkelt er ofte bra, og denne har jeg spist endel av oppigjennom ja :)

    SvarSlett
  4. Boken er igjennomlest i påsken. Snakk om å "rule" på kjøkkenet! Finner roen når man baker. Så det er bare å komme på kaffe!!

    SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!