23. aug. 2011

Helt chef!













På kjøkkenet denne gangen. Sommerstemning og ferskfesk på gang.
Fiskekaker på menyen. En diger lyr er sprellfersk, og klar for å tilfredstille sultne mager og ivrige kokkehender. Eksperimentelle hender. Mangler oppskrift. Tar det på gefühlen. På slump. 
En god gammel Kenwood er funnet veien ut av skapet. Støvet tørket av. God gammel årgang. 
***
Fisk, potetmel, egg, melk, pepper, salt, muskatt. 
 Ikke kverna! Bare mixa. Resultatet? Knall. 

Skikkelig grove,"fiskeburgere" faktisk. 

Og bordet må dekkes. Duken er etter min gammelonkel Alf. Den er tatt med fra Amerika på 50 tallet. 
Servicet er etter oldemor. Fantastiske farger. 
Tyrkis og gult, mot offwhite porselen. IBestikket fant jeg på et loppemarked. 

Bon apetitt. 

Signe

5 kommentarer:

  1. Såg godt ut,ja!
    Eg har alltid høyrt at fisken skal henge/ligge eit par dagar før ein lagar fiskekaker av den, men det er jo lov å prøve seg... og dei vart no tydeligvis etandes:)

    SvarSlett
  2. Nam!! Dette så skikkelig godt ut Signe!
    Heimlaga e bæst! Smil sendes herfra og din vei...

    SvarSlett
  3. Ah... Minner meg om farmor. Hun lever i beste velgående men har sluttet å lage fiskekaker. Kanskje jeg kan invitere henne på slike fiskeburgere? Så bare godt ut! Takk for inspirasjon :-)

    SvarSlett
  4. Trur eg må spørre mamma om oppskrift på fiskekaker. Det er berre heilt nydeleg med ferske fiskekaker mellom litt tjukke loffskiver (vi hadde ikkje hamburgerbrød då eg var lita), og kanskje litt ketchup og eit salatblad (kinakål of course!).

    SvarSlett
  5. Nammm, ser godt ut!:P
    Og fineste Kenwooden!!!
    har kost meg med innlegget i Dagblad Søndag - helt herlig!!;)
    Klem til deg

    SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!