Jeg lar meg inspirere av BRØLET, som ikke lenger er å høre her i Oslo.
Det var et spektakulært VM, jeg sier bare HEIA Norge.
Jeg bakte knekkebrød i VM ekstasen, men ingen hvilken som helst. Å neida. Måtte selvsagt kalle dem "knekkebrøl"!! Uten gluten vel og merke. De ble gode kan du tro. Så absolutt på grunn av oppskriften! Men de ble servert på min nostalgiske og sjarmerende samling av glasstallerkener. Noen etter bestemor, noen etter bestefar og noen funnet på loppemarkeder. De er ensfargede og transparente alle sammen, men har hver og en et innholdsrikt mønster jeg er så glad i. Alle må jo ikke være like?
Knekkebrød er tørt, selv om disse er proppfulle av digge og saftige frø. Derfor er det ekstra godt med et digg stykke med deilig brie oppå som feter der hele opp! Mmm. Fordi du fortjener det :-)
Her er oppskriften:
200 g solsikkefrø
50g linfrø
50g linfrø
50g sesamfrø
3 toppede ss glutenfri grov melblanding (eller samalt om du vil)
2ss fiberhusk, store toppede. (Fås i butikk eller helsekost)
1/2 ts salt
ca. 6 dl vann
Rør sammen det bløte og fiberhusken. tilsett deretter alt det tørre. La det trekke. Fiberhusken sveller nemlig. Det blir en bløt blanding. Hell utover 2 plater med bakepapir. Stek i 5 minutter og skjær i biter med en pizzaskjærer. Så tilbake i ovnen ca 60 minutter. La døren stå litt på gløtt i ny og ne for å få ut damp.
La tørke og avkjøles i romtemperatur før de legge i boks. NB UTEN lokk!
3 toppede ss glutenfri grov melblanding (eller samalt om du vil)
2ss fiberhusk, store toppede. (Fås i butikk eller helsekost)
1/2 ts salt
ca. 6 dl vann
Rør sammen det bløte og fiberhusken. tilsett deretter alt det tørre. La det trekke. Fiberhusken sveller nemlig. Det blir en bløt blanding. Hell utover 2 plater med bakepapir. Stek i 5 minutter og skjær i biter med en pizzaskjærer. Så tilbake i ovnen ca 60 minutter. La døren stå litt på gløtt i ny og ne for å få ut damp.
La tørke og avkjøles i romtemperatur før de legge i boks. NB UTEN lokk!
Bon apetitt! Signe
Ser godt ut ja!
SvarSlettSåg forresten hos Solveig Bådsvik at hu var venninne med deg. Artig.
Me gjekk sammen på ungdomsskolen :o)
Ja..har så lyst til og prøve meg på og lage:)
SvarSlettHvis du går forbi i morgen så er jeg ved siden av mat og mer....:)
klemklem
Nydelige fatene! Og de knekkebrøda så veldig fristende ut!
SvarSlettNam! Hjemmelagde knekkebrød er best. :)
SvarSlettKjempekoselig å treffe deg igjen hos Polhem. :)
Det hadde vært hyggelig med et besøk på Hurum. Ellers er jo jeg også ganske ofte i Oslo, så kunne vi tatt en kaffe?
Ønsker deg en glad og deilig søndag!
Klem,
Willie
Ser godt ut, MÅ prøves snarest. Tak for oppskriften. Ser ut som en sånn middelskarbo sak?
SvarSlett