26. jan. 2011

Aioli med følge av FiggjoAioli. Ah. Så enkelt. Smakfullt som tilbehør til mat eller bare noen blingser til. Prøver meg på ulike oppskrifter. Stadig. Men ender ofte opp med å stikke ned og kjøpe på, mitt ukentlige og favorittspisested nederst på Grünerløkka i Oslo, Delikatessen. Vet ikke helt hva de gjør eller hvordan kokkene der lager den, men prøver meg frem...Men den perfekte skålen, DEN har jeg. En lyseblå-retrovariant jeg digger. Fra Figgjo. Gammel og god. Fra bestefar. Kan brukes til det meste, dersom det ikke er snakk om store porsjoner ;-)

Og oppskriften dere....en litt annen variant! Lysere i fargen og litt "lettere";

1 eggehvite ,4 hvitløksfedd finfinhakket , 2 dl god olivenolje, noen dråper sitronsaft . Smak til med S&P og sitronsaft.
Gjør så her: Pisk eggehviten og hakket hvitløk i mikser. Etterhvert, spe forsiktig i oljen i en tynn stråle mens maskinen går. Bruk en god olje. Ikke noe å spare på her.  Iallefall en Extra virgin variant. 
PS. Aioli består visst egentlig kun av hvitløk, eggeplomme og olje. Ikke stuss over ulike oppskrifter. OG noen tilsetter litt sennep også dijonsenep, gjerne grovkornet. Skjønner? Tilpass etter smak dere ;-) Jeg er for litt sennep i nemlig!!
Hvitløk og sennepslig hilsen, Signe

4 kommentarer:

 1. Mmmm, fikk lyst på...! Og Aiolien også... :P

  SvarSlett
 2. oooh aioli er så utrolig deilig!
  og den skålen... vakker altså!!

  (Hører at du skal ha foredrag til helgen? Har superlyst til å komme og høre. Skal gjøre alt jeg kan for å få kommet en tur. Gleder meg!)

  Klemmeklem fra An-Magritt

  SvarSlett
 3. Nam,aioli er jo så godt :) Nydelig skål også,kjempefin blåfarge.
  Ha en flott kveld !!!

  SvarSlett
 4. Det er så godt! NAM!:P
  Skal prøve oppskrifta di!:)

  Klem
  Duse Pasteller

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!