31. mars 2010

Funn i huset Villa Bakkan







Hjemme i huset oppi bakkan er det mye rart å finne i skapene. Realiserte drømmen og kjøpte meg et lite gårdbruk på øya Leka i november 2009, ferdig møblert og "dekorert". Alt innvendig inventar fulgte med, rubbel og bit, hus, fjøs og flaggstang! Det fremstår som relativt 60-70 talls! Det er et mekka for meg! Det er fantastisk å gå gjennom skuffer og skap og finne funn og klenodier. Her er noen detaljer over alt man kommer over. Helt herlig!

28. mars 2010

Villa Bakkan


Da tar jeg en velfortjent påskeferie og pust i bakken.
Pulsen skal senkes i mitt ferieparadis på den fantastiske øya Leka, jeg er så heldig å ha.
Jeg skal pusle i huset mitt, rydde i fjøset (!), fylles med nostalgi, bake, lese og lade alle reservene!
Skal prøve å komme med noen påskeinnlegg!!
Klarer nok ikke å la være. Ønsker dere alle en helt herlig påsketid.

Sengegavl med knapper på!

!

Tja, hva skal man inspirere med idag? Hvorfor ikke en skikkelig fargerik senggavl. Det er så mange måter å løs det på! Her løst med en mdfplate, en håndfull sukkersøte knapper som ligger på lur og venter på å bli brukt, en lettstelt akrylduk(!), og litt vatt for å mykne opp. Selvsagt litt utstyr også; stiftepistol, en drill for å bore med og litt tråd. Voila! Denne sengegavlen laget jeg på God morgen Norge. Ta en titt og sett i gang. Kjempelett og superstilig.
Det skal sies jeg liker lilla!!
PS: Se hva du har på lager hjemme eller materialrester etter et prosjekt, kanskje du slipper å kjøpe så mye?

www.tv2.no/gmn/kule-tips-til-barnerommet-3160790.html

27. mars 2010

Kildesortering på gang


Nå i påsken blir det nok litt mere godteri emballasje enn vanlig, både papir og plast. Husk nå å være litt bevisst! Søppel kan bli til så mangt.
Når du kildesorterer avfallet ditt, er DU også med på å bevare miljøet (se www.gronnhverdag.no). Det er gratis å kildesortere, koster noen ekstra
minutter i hverdagen bare!
Denne smarte løsningen laget jeg på God Morgen Norge. Ta en titt davel!

www.tv2.no/gmn/gjenbruk-og-redesign-3143809.html


Design av Arne Jacobsen og selveste Paul Smith må da bare bli en hit, en nyhet som nok igjen vil ende opp som en klassiker! Dette er lekkert! Kanneserien heter "Add color", nettopp det Paul Smith har gjort! Skålene "Dot" er fine med eller uten innhold! Setter dem på ønskelisten med den gang! Her scorer Stelton poeng. Hurra!

26. mars 2010


I like, I like alot! Drømmeting jeg så gjerne vil ha i min stue. Danske Kähler er fullspekket av tradisjon og kvalitetsobjekter i porselen, fra helt tilbake i 1839! Skal du til Århus anbefaler jeg deg en tur innom flagship butikken i M.P. Bruunsgade 41, som er i en nedlagt eldgammel slaktersjappe. Ikke vær redd, det er dødslekkert der nå! Jeg har vært der og gir dem 10 peong.
PS. Den hvite bollen øverst er inspirert av frisyrer og kan faktisk settes på hodet!! Helt sant! http://www.kahlerdesign.com/
Styling er gøy! Nå som det nærmer seg påske er det en selvfølge å få med litt gult. Ingen farge gir mere fargeinnsprøytining! Denne reportasjen har tidligere vært i Obos bladet og handlet om inspirasjon til badet. Hvis ikke dere har sett disse før gled dere over dem nå!
Den runde digitalklokken er fra OBH Nordica og Marvis tannkremen lover knallhvite tenner!
Fotograf: Hans Fredrik Asbjørnsen


Bøker bøker bøker


Bøker bøker bøker. Fulle av ord, inspirasjon og historier. I vinuskarmen har jeg de for øye, de skjermer litt for innsyn og pynter opp med sin fargerike covere. Anbefaler boka; Frogner, av Morten Ole Mørch fra Bastion forlag. Den er full av nostalgisk arkitekttur og interiør fra gamle Christiania. Boka er svær og fortjener sin pris! Må ses!

Finfin foliedesign

Her har jeg folie på kontoret mitt sammen med mine gamle fargerike glassskatter! Etter inspirasjon fra et favoritt motiv av Theophile Steinlen har jeg fått skåret deler av motivet i frostet folie! Ser dere det? Mønstert tatt ifra bildet under?

Foto Wenche Hoel Knai



Over kjøkkenbenken

Er svak for det hvite med farge kontrast. Og er fan av enkle løsninger som gir stor endring! Folie er supersmart til de aller fleste flater, og kan gi et innslag av humor, liv eller lekre mønstre. Se på siden for inspirasjon. Det er så mye fint! Kjør på!
www.happylines.no

25. mars 2010

Elsker "Belitt" bullterrieren min. Trofast, røytefri og klager aldri. Pyntet opp som vanlig er hun en drøm å ha i hverdagen. Full av penger er hun også! Humor i hverdagen trenger vi! Takk Jannike for denne fantastiske gaven kjøpt...?? Fotograf: Wenche Hoel-Knai
Ingenting er som å våkne til fuglekvitter! Tiden er inne for vår! For en følelse. Slipp lyset inn, kom ut av hiet, gjør deg klar for sol. Det er dårlig med fugler inne hos meg, men nøyer meg med med dekorative elementer som absolutt bringer våren inn i stuen!


Pimp up my puff

Man tar det man har sier jeg igjen og igjen. Denne bryggerikassen har fulgt meg i mange år og endelig fikk den et nytt liv i evigheten. Litt rester av en velourgardin, en ensom gullknapp, en gardindusk fra en tante og noen gamle kjøkkenhåndtak var alt jeg trengte! Denne digger jeg jeg. Min helt unike "Glam-puff". Hurra! Fotograf: Wenche Hoel-Knai





Søtt i skjønn forening

Synes dette bildet er så inspirerende. Gi meg blomster og fugler så er jeg solgt!

24. mars 2010

Smidig steinsamling




Elsker Leka, en øy i Nord Trøndelag, som grenser til Nordland. En perle av en øy som er å utforske. Disse steinene finnes i en avsideliggendes bekk jeg besøker hvert år. Bekken består av kulper og har gjennom årene slipt og pusset disse vakre steinene, jeg alltid har fremme. De brukes på mange måter som for eksempel som drenasje i en såpekopp, i bunnen av en sylindervase full av hvite tulipaner, som pynt, som støtte rundt kubbelys etc... og jeg blir simpeltheten ikke lei av dem! Kom til Leka så skal jeg vise deg plassen; http://www.google.com/url?sa=D&q=http://www.leka.kommune.no/&usg=AFQjCNHGk4EM6SrVFJFQYG8J_o4z1CD37A!
Keramikkvasen Alvekvist er fra den norske og fantastiske jente duoen Wik&Walsøe.
Fotograf: Wenche Hoel-Knai

Hjul å rulle på







Jeg samler og samler. Blir riktignok fortvilt i ny og ne, men så viser det seg at alt i skuffer og skap faktisk kommer til nytte. Det gjelder bare å ha oversikten over alt sammen! En gammel trofast trekasse arvet fra venner endte "bod-livet" og fikk nytt liv som en mobil, og idag, trofast stue-ting-oppbevarer. Håndtakene er igjen fra et kjøkkenprosjekt, en skvett maling igjen i en åpnet malingsboks og hjulene til overs etter en IKEA monteringsrunde. Litt farge og gjenbruksglede i stuen, ja takk!
Fotograf. Wenche Hoel-Knai