28. nov. 2010

Advent i husAdvent allerede!! Hvor ble det av tiden? Jeg sitter inne og ser ut av vinduet på alle snefnuggene som suser hit og dit i vinterkulden. De finner vel et sted å lande! Håper jeg? Hjemmestrikkete ullstømper varmer kalde ben og jeg setter på litt julete. Blir samtidig litt nostalgisk. Tenker på barndommens minner. Henki Kolstad, Tøfflus og Skomakergaten (klikk her). Tiden er kommet. Det er uunngåelig. Det er klart for å tenne det aller første lyset i advent. Jeg tar frem noe jeg allerede har i hus. Nemlig disse fantastiske rusikke og robuste kubbelysene. Stemningsfulle, naturinspirerte og miljøvennlige. Samlet i et avlangt porselensfat, noen tall i aluminium (fått av en kjær venninne), grønn fløyelstråd, grankvister jeg fant utenfor og blomster av bark, blir det slik. Lite avansert, naturlig, men helt klart advent.
Frem med fyrstikkene! Jeg er klar.

Varm hilsen fra Signe
Foto: June Witzøe

12 kommentarer:

 1. hørtes ut som om du har hatt en helt fantastisk herlig københavnstur! elsker den byen :)
  har fått frem litt pynt jeg også, går mye i levende lys og ting fra naturen...liker det. et fat med deilige mandariner er heller ikke å forakte både som kos og pynt :)

  ønsker deg en superduper 1.søndag i advent,
  vibeke

  SvarSlett
 2. Hei Signe
  Så flotte adventslys du har tent i dag! Herlig natur og rustikk inn i stua.Liker de flotte trekassene jeg ser også. Er stadig på jakt etter slike.
  Det ble ekstra adventsstemning i dag med dalende snøfnugg.
  Ha glade førjulstider!
  Stor hilsen fra Kaspara

  SvarSlett
 3. Kul att höra att du hade en inspirerande Köpenhamnshelg. Ha en härlig 1:a Advent :)

  SvarSlett
 4. Så koselig du har pyntet, Signe! Det oser kos og førjulhygge av innlegget ditt, og gjett om jeg kjenner meg igjen i ønsket om Skomakergata! Får fremdeles "julekribling" i magen når jeg hører introen på den serien;o)))))
  Ha en flott adventstid.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 5. Koselige adventslys som er litt anderledes enn de vanlige kubbelysene. Jeg synes tiden går alt for fort. Men skal nok se at kjelleren blir ferdig innredet, pakkekalenderen blir ferdig, og gavene blir innkjøpt i tide...får vi håpe.

  SvarSlett
 6. Liker 'lite avansert og naturlig' jeg også:-)
  Høres ut som du hadde en toppers tur over dammen....deilig med påfyll.
  Din versjon av puta mi høres flott ut, Signe, så la deg inspirere og sett deg foran symaskinen.....he-he:-)
  Håper du får en artig uke.
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 7. Synes da dette så veldig avansert og flott ut...
  Nei..har ikke fått nr ditt på visittkort:)
  Ha en fiiiin dag....må vel på med boblebuksa i dag og:)
  klem klem

  SvarSlett
 8. Hei på deg Signe!!!
  Åh, nå ble jeg litt nostalgisk her jeg sitter . Jens Tøflus og skomaker Andersen - det var tider det.. ;o) Den dag i dag, om dette førjulsprogremmet går på tv'en, bare MÅ jeg se på av og til...

  Adventsstaken du har ordnet deg var knallfin!!!

  Nyt dagene på Bjølsen - og rundtomkring ;o)

  Goklem fra Hildegunn

  SvarSlett
 9. Hei Signe :)Jul i skomakergata er gode barndomsminner her i huset også! Flott adventsstake du har laget deg! Beklager treg tilbakemelding, men jeg har vært syk i noen uker og det er ikke hver dag jeg slår på skjermen. Bloggen min har levet sitt eget liv disse ukene.Må snart få laget et innlegg og komme meg igang igjen.Ha en fin uke :)Klem fra Kardemomme

  SvarSlett
 10. Gosh for en lekker blogg du har! Her må jeg tilbake og nyte mye mer når gutta har lagt seg! Nydelig!! Stor klem fra Cecilie

  SvarSlett
 11. Wæo, de kubbelysene var kjempefine! Hmmm, hadde gjort seg i adventsstaken min også de der ass... :P

  SvarSlett
 12. Nydelige lys og herlig hylle? klemz

  SvarSlett

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!