15. apr. 2010

Mormors eplekake

Elsker kake. Spesielt hjerteformede. Og bare må dele denne oppskriften, som allerhelst burde lages på høsten med selvplukkede epler!! Hjerteformene du ser på bildet kjøpte jeg i Usa. Lignende kan nok kjøpes i Norge. Søtt hva?
Men lover en smaksbombe uansett. Så er den super enkel å lage.
Du trenger:
200 g smør
3 egg
3 og trefjerdedeler mel
en halv ts bakepulver
5 epler
1 ts vaniljesukker
Skallet av en halv appelsin og en halv sitron (bare gled der!)
en halv ts. kardemomme
Topping; 3ss skivede mandler, 1 ss sukker, en halv ts kanel
Rør sukker og smør hvitt! Tilsett en og en egg.
Sikt så i mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett revet skall.
Ha røren i en papirkledd eller smurtform. 24 cm Ø. Eller mange småformer. Prøv også som muffins!!! Skrell eplene og skjør i skiver, ikke båter.
Dytt eplene tett i tett, så mange som mulig! Tro meg, det går bra. Deigen hever seg over og mellom alle eplebitene. Strø over skivede mandler, og avslutt med kanel og sukker.
Stekes ved 200 grader i ca. 30 min med varmluft!
Men pass på. Bruk spaghetti regelen. Stikk i kjernen av kaken når du tror den er ferdig.
Fester det seg deig til spaghettien må kaken stå litt til!
Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

SUPERSTAS om du legger igjen en kommentar eller hilsen!